Bekijk de uitzending van NOS Studio Sport: Wielrennen Vuelta terug

Za 1 september 2012 | 15:00 NOS Studio Sport: Wielrennen Vuelta

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van NOS Studio Sport: Wielrennen Vuelta gemist? Bekijk hier naar NOS Studio Sport: Wielrennen Vuelta gemist.

NOS Studio Sport: Wielrennen Vuelta

Datum
Za 1 september 2012
Tijd
15:00 tot 17:49
Zender
NPO 1
Twitter hashtag
#Vuelta
Kijkwijzer
Deel-url
gids.tv/8029046

Rechtstreeks verslag van de veertiende etappe van de Vuelta a España van Palas de Rei naar Puerto de Ancares over 149,2 kilometer. Commentaar: Maarten Ducrot en Herbert Dijkstra.

Tevens in deze uitzending:

· Wielrennen: aandacht voor de World Ports Classic met de tweede etappe, de rit van de Belgische havenstad Antwerpen naar Rotterdam.

- Hoe ging het gisteren in de Vuelta? NOS.nl:

Stephen Cummings heeft de dertiende rit in de Vuelta gewonnen.

De Brit van BMC finishte in de rit tussen Santiago de Compostela en Ferrol met een voorsprong van 0.04 op de Australiër Cameron Meyer en de Spanjaard Juan Antonio Flecha.

Het trio tekende met Thomas de Gendt, Elia Viviani, Simon Clarke en Linus Gerdemann voor de vlucht van de dag. In de slotkilometers viel het zevental uiteen. Na een mislukte aanval van Flecha sprong Cummings weg en hij bleef Meyer en Flecha net voor. Viviani, Gerdemann en Clarke finishten op 0.14.

Klassementsleider Joaquim Rodriguez finishte op 0.40 in het peloton onder aanvoering van viervoudig ritwinnaar John Degenkolb.

- Hoe ging het gisteren in de World Ports Classic? NOS.nl:

Tom Boonen heeft de eerste rit van de World Ports Classic gewonnen.

De renner van Omega Pharma-Quick Step was na 201 kilometer koers in Antwerpen de sterkste in de massasprint. Boonen klopte de Duitser Andre Greipel en Alexander Kristoff uit Noorwegen.

Met de wind in de rug werd er vanuit de start direct hard gekoerst en ontstonden er verschillende waaiers. In de eerste bevonden zich zo'n veertig renners en zij werden niet meer bijgehaald.

De World Ports Classic is een nieuwe koers tussen Rotterdam en Antwerpen en duurt twee dagen. De renners reden via de Zeeuwse eilanden naar de Belgische havenstad. Zaterdag keren ze terug via een andere route naar Rotterdam.

NOS Studio Sport: Wielrennen Vuelta op tv

.