Bekijk de uitzending van NOS Studio Sport: Wielrennen Tour de France terug

Za 30 juni 2012 | 14:40 NOS Studio Sport: Wielrennen Tour de France

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van NOS Studio Sport: Wielrennen Tour de France gemist? Bekijk hier naar NOS Studio Sport: Wielrennen Tour de France gemist.

NOS Studio Sport: Wielrennen Tour de France

Datum
Za 30 juni 2012
Tijd
14:40 tot 17:55
Zender
NPO 1
Genre
Rechtstreeks verslag
Twitter hashtag
#TDF
Officiële Twitter
@wielrennen
Kijkwijzer
Uitzending gemist
NOS Studio Sport: Wielrennen Tour de France gemist
Deel-url
gids.tv/7747829

Rechtstreeks verslag van de proloog (6,4 km) van de Tour de France met start en finish in Luik. Commentaar: Herbert Dijkstra, Maarten Ducrot en Michael Boogerd.

Alles over de berichtgeving van de Tour de France door de NOS:

Van zaterdag 30 juni tot en met zondag 22 juli krijgt de NOS Sportzomer met de Tour de France een passend vervolg. Studio Sport volgt het Tour de France-peloton drie weken lang live en multimediaal op de voet. Alle 21 etappes zijn rechtstreeks te volgen bij de NOS via Nederland 1, Radio 1, NOS.nl. De live verslaggeving van alle etappes is, net als vorig jaar, in HD-kwaliteit.

Hierbij komen bovendien drieëntwintig edities van NOS Studio Sportzomer De Avondetappe en achttien afleveringen van het NOS Tourjournaal. De Ronde van Frankrijk loopt ook drie weken lang als een rode draad door de programmering van Radio 1 Sportzomer, met onder meer het laatste nieuws, interviews en reportages uit het peloton en uiteraard live verslaggeving. De luisteraars van Radio 1, ten slotte, worden deze sportzomer bediend met de Radio 1 Sportzomer, een gezamenlijk project van alle publieke omroepen.

-NOS Studio Sportzomer De Avondetappe weer in koers

Vanaf de dag dat in het Belgische Luik de proloog wordt verreden – zaterdag 30 juni – is ook NOS Studio Sportzomer De Avondetappe weer in koers. Op steeds wisselende, sfeervolle, locaties in Frankrijk schuiven bekende gasten aan van binnen de wielerwereld, maar ook van daarbuiten. Een greep uit de gastenlijst van dit jaar: de kersverse Nederlandse kampioenen Niki Terpstra en Annemiek van Vleuten, Peter Winnen, Dries van Agt, Jan Janssen, Marianne Vos, Herman Wijffels, Thomas de Gendt, Abdelkader Benali, Robbie McEwen, Bram Moszkowicz, Eva Jinek en Frits Spits.

De eerste twee dagen, als het EK voetbal nog aan de gang is, begint de uitzending later op de avond na het programma van Jack van Gelder: zaterdag 30 juni om 23.50 uur en zondag 1 juli – na de EK-finale – om 00.20 uur. Vanaf maandag 2 juli begint de Avondetappe omstreeks 23.00 uur.

Gastheer Mart Smeets wordt ook dit jaar bijgestaan door drie, steeds wisselende, vaste gasten: Bert Wagendorp, Thijs Zonneveld en Edwin Winkels. Wagendorp, columnist bij de Volkskrant en auteur van wielertijdschrift De Muur, maakt in deze rol zijn ‘Tourdebuut'. Thijs Zonneveld, oud-wielrenner en schrijver van wielerverhalen, en de in Barcelona woonachtige sportjournalist Edwin Winkels waren vorig jaar ook al een week bij de Avondetappe te zien.

Michael Boogerd, ‘huisanalist' van de NOS, is vanaf de eerste Tourdag een vaste waarde in de Sportzomer-opstelling.

Voordat het stemgeluid van de Egyptisch-Franse zangeres Dalida in de eindtune klinkt, krijgen de kijkers ook vaste elementen als een samenvatting van de etappe van die dag, ‘de Dag van Morgen' en de Tourrebus voorgeschoteld. In ‘de Dag van Morgen' wordt met een knipoog, op een filmische en historische wijze vooruitgeblikt op de etappe van morgen. Wie wonnen daar in het rijke Tourverleden? Door welke streek wordt gereden? Wat is er zo bijzonder aan het plaatsje waar de Tour start?

Alle info: www.nos.nl/tour2012

NOS Studio Sport: Wielrennen Tour de France op tv

.
Promo NOS Tour de France 2012