Bekijk de uitzending van NOS Prinsjesdag 2018 terug

Di 18 september 2018 | 12:25 NOS Prinsjesdag 2018

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van NOS Prinsjesdag 2018 gemist? Bekijk hier naar NOS Prinsjesdag 2018 gemist.

NOS Prinsjesdag 2018

Datum
Di 18 september 2018
Tijd
12:25 tot 15:30
Zender
NPO 1
Genre
Actuele reportage
Jaar
2018
Twitter hashtag
#prinsjesdag
Deel-url
gids.tv/20955552

Verslag van Prinsjesdag 2018. Met rechtstreekse beelden van de rijtoer, de Troonrede en de traditionele balkonscène op Paleis Noordeinde. Ook is te zien hoe minister Hoekstra van Financiën zijn koffertje met de Miljoenennota aanbiedt aan de Tweede Kamer. De NOS spreekt met ministers, fractievoorzitters en 'gewone' Nederlanders over de Troonrede, de Miljoenennota en kwesties als de koopkracht.

Net als vorig jaar ontbreekt de Gouden Koets bij de rijtoer. De restauratie van de koets is nog in volle gang en daarom rijden koning Willem-Alexander en koningin Máxima opnieuw met de Glazen Koets van het paleis naar de Ridderzaal en weer terug. Tijdens de uitzending krijgen we wel te zien hoe het werk aan de Gouden Koets vordert.

De presentatie in Den Haag is in handen van Rob Trip, Astrid Kersseboom neemt het 'koninklijke' deel van het programma voor haar rekening, terwijl Arjan Noorlander de politieke duiding zal verzorgen. Om 22:45 uur is, na Nieuwsuur, op NPO 2 een samenvatting te zien.

NOS Prinsjesdag 2018 op tv

Koningin tweede kamer minister koning den haag nieuwsuur presentatie gouden koets uitzending koning willem-alexander balkonscène paleis koningin máxima troonrede koopkracht prinsjesdag verzorgen ministers restauratie ridderzaal paleis noordeinde rijtoer miljoenennota koets noordeinde gouden arjan noorlander rob trip samenvatting astrid kersseboom fractievoorzitters de gouden koets koffertje glazen koets reportage noorlander hoekstra aflevering 1 minister hoekstra.