Bekijk de uitzending van NOS Olympische Spelen Sotsji Live terug

Zo 9 februari 2014 | 08:00 NOS Olympische Spelen Sotsji Live

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van NOS Olympische Spelen Sotsji Live gemist? Bekijk hier naar NOS Olympische Spelen Sotsji Live gemist.

NOS Olympische Spelen Sotsji Live

Datum
Zo 9 februari 2014
Tijd
08:00 tot 09:00
Zender
NPO 1
Genre
Wintersport
Twitter hashtag
#sotsji2014
Deel-url
gids.tv/10662392

Vanaf 07.00 uur snowboarden, skiën afdaling en cross country.

In Sotsji Schaatsen Live is het de beurt aan de 3 kilometer schaatsen voor vrouwen. De presentatie is in handen van Dione de Graaff.

In Sotsji Vandaag zijn samenvattingen te zien van het schaatsen, skiën afdaling, snowboarden, cross country en biathlon.

Na het live rodelen en skispringen (vanaf 19.00 uur) wordt de olympische dag afgesloten met NOS Studio Sportwinter.


Om 08.00 uur: de afdaling bij de mannen.


De afdaling in Sotsji belooft een spektakel te worden. Niet in de laatste plaats omdat het parcours niet zonder gevaar is. "Als je een moment je concentratie verliest en niet oplet, kan deze piste je doden", stelt Bode Miller zelfs.

De Amerikaan heeft zelf geen problemen met het parcours. Hij zette tijdens de training de snelste tijd neer, maar zag ook hoe de Sloveen Rok Perko en de Fransman Roger Brice hard ten val kwamen. Perko brak zijn neus en Brice liep breuken in zijn knie op; beiden kunnen de wedstrijd van zondag vergeten.

Millers landgenoot Marco Sullivan wist maar ternauwernood een zware crash te voorkomen. "Het is verraderlijk", zegt Miller. "Sullivan kwam bijna om. Als het iets anders loopt, schiet hij met 120 kilometer per uur door de netten en recht op de bomen af." Desondanks blijft Miller laconiek: "Zoiets hoort er bij."

BRON: NOS.nl

NOS Olympische Spelen Sotsji Live op tv

Vrouwen wedstrijd skiën crash live olympische spelen olympische spelen sotsji presentatie training schaatsen neus sotsji amerikaan snowboarden cross country dione de graaff bode miller wintersport skispringen afdaling nos studio sportwinter studio sportwinter biathlon miller fransman parcours gevaar graaff afgesloten samenvattingen.