Bekijk de uitzending van NOS Olympische Spelen Sotsji Live terug

Zo 9 februari 2014 | 07:00 NOS Olympische Spelen Sotsji Live

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van NOS Olympische Spelen Sotsji Live gemist? Bekijk hier naar NOS Olympische Spelen Sotsji Live gemist.

NOS Olympische Spelen Sotsji Live

Datum
Zo 9 februari 2014
Tijd
07:00 tot 08:00
Zender
NPO 1
Genre
Wintersport
Twitter hashtag
#sotsji2014
Deel-url
gids.tv/10662391

Vanaf 07.00 uur snowboarden, skiën afdaling en cross country.

In Sotsji Schaatsen Live is het de beurt aan de 3 kilometer schaatsen voor vrouwen. De presentatie is in handen van Dione de Graaff.

In Sotsji Vandaag zijn samenvattingen te zien van het schaatsen, skiën afdaling, snowboarden, cross country en biathlon.

Na het live rodelen en skispringen (vanaf 19.00 uur) wordt de olympische dag afgesloten met NOS Studio Sportwinter.


’s Ochtends vroeg komt de Nederlandse Cheryl Maas al in actie.


Snowboardster Cheryl Maas moet zondagochtend in staat zijn "met twee vingers in de neus" de olympische finale van het onderdeel slopestyle te bereiken. NOS-analyticus Martine Veldhoen, zelf tien jaar professioneel snowboardster geweest, rekent in de halve finales op een goede prestatie van Maas.

-Waar komt het grenzeloze vertrouwen in Maas vandaan?

"Cheryl hoort bij de slopestyle tot de wereldtop. Bij recente World Cups eindigde ze op de tweede en derde plaats. Het is een grote en krachtige snowboardster, waardoor ze veel mogelijkheden heeft. Dat zien je ook aan haar type trucs. Ze hoort gewoon in de finale thuis."

-Toch ging ze in de voorrondes twee keer onderuit...

"Misschien wilde ze te graag. Je zag haar donderdag op een gegeven moment een ’720’ (dubbele draai om de as) maken, terwijl ’360’ (enkele draai) waarschijnlijk meer dan voldoende was voor een finaleplaats."

"Ook maakte ze een sprong over de Matroesjka-pop, terwijl dat helemaal niet nodig was. Cheryl wil graag laten zien wat ze kan, in plaats van dat ze op safe speelt. Dat is een gevaar. Ze komt ook terug van een zware knieblessure, misschien speelt dat in haar hoofd nog mee."

Over gevaar gesproken. Er is kritiek geweest op de freestyle-baan van Sotsji, omdat er al tamelijk veel sporters geblesseerd zijn geraakt. Is het daadwerkelijk zo gevaarlijk?

"Ik vind dat de media het vooral opkloppen. Ik sprak slopestyle-coach Milan Verhoop vandaag en hij zei dat het niet gevaarlijker is dan anders. Weinig bijzonders dus. Iedereen weet wat hij of zij kan verwachten. Kijk bijvoorbeeld naar het slopestyle-toernooi bij de mannen: iedereen ging soepel de heuvel af. Dat Shaun White niet op het slopestyle-toernooi in actie wilde komen, ligt denk ik meer aan Shaun White dan aan een gevaarlijke baan."

NOS Olympische Spelen Sotsji Live op tv

.