NOS Olympische Spelen: London Live

Meest recente uitzending
Datum
Zo 12 augustus 2012
Tijd
21:55 tot 01:15
Genre
Verslag
Website
NOS Olympische Spelen: London Live
Twitter hashtag
#London2012
Officiële Twitter
@London2012
Kijkwijzer
Deel-url
gids.tv/7938898

Live verslag van de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Het commentaar is van Hans van Zetten en Dione de Graaff.

Omdat turncommentator Hans van Zetten 'kleur heeft gegeven aan de Spelen' door zijn commentaar bij de gouden oefening van turner Epke Zonderland, mag hij ook de afsluitende ceremonie van commentaar voorzien.

De NOS-hoofdredactie vroeg hem dat te doen, samen met presentator Dione de Graaff, schrijft de 64-jarige Van Zetten zelf in een bijdrage op de website van Nieuwsblad De Kaap.

Van Zetten schrijft dat hij de oefening van Zonderland 'zijn hele leven met zich mee zal dragen'. Het commentaar noemt hij 'het absolute hoogtepunt voor mij als NOS turncommentator'.

In de nacht voor de wedstrijd werd Van Zetten 'zeker drie keer wakker' met de oefening van Zonderland in gedachten. Na de oefening werd de commentator overstelpt met sms'jes en verzoeken van journalisten om interviews. Die gaf hij sporadisch, maar een verzoek voor een televisie-interview van de NOS sloeg Van Zetten af. 'Ik ben de turnstem en Epke de olympisch kampioen. Epke hoort in beeld te komen, niet ik.'

Het besluit om Van Zetten de sluitingsceremonie te laten doen, viel overigens al eind vorige week, zo meldt het ANP, dus voor de rekstokfinale. Er zijn verschillende redenen waarom de NOS 'de turnstem' heeft gevraagd, maar een daarvan is volgens een woordvoerster dat het 'een mooie blijk van waardering'' is voor het goede werk dat hij heeft verricht.

Meer op tv: Grand Prix op tv , GTST op tv en MVV op tv