Bekijk de uitzending van NOS Koningspaar in Portugal terug

Vr 13 oktober 2017 | 22:55 NOS Koningspaar in Portugal

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van NOS Koningspaar in Portugal gemist? Bekijk hier naar NOS Koningspaar in Portugal gemist.

NOS Koningspaar in Portugal

Datum
Vr 13 oktober 2017
Tijd
22:55 tot 23:30
Zender
NPO 2
Genre
Royaltyreportage
Jaar
2017
Twitter hashtag
#koningspaarinportugal
Deel-url
gids.tv/18791840

Uitgebreid verslag van het staatsbezoek dat het koningspaar van 10 tot en met 12 oktober bracht aan Portugal. In Lissabon pakken de koning en koningin de tram naar de oudste volkswijken van de stad, Intentende en Mouraria, om er over de opbouw van die wijken te praten met onder anderen een kapper en vuilnismannen. Hoe herstellen die wijken zich na de economische crisis, die hard toesloeg in Portugal?

Mouraria geldt ook als de geboortegrond van de fado. Over dat typisch Portugese levenslied komt de Portugese fadozangeres Cristina Branco uitgebreid aan het woord. Ook zijn er beelden van het staatsbanket in het Palácio de Ajuda, dat wordt aangeboden door president Eduardo Ferro Rodrigues.

Het koningspaar gaat verder naar Cascais en Sintra (bekend van het 14e eeuwse Palácio da Vila). In die laatste plaats staat een nationaal opleidingscentrum voor de brandweer. Bij de opleidingen daar wordt veel gebruik gemaakt van simulatiesoftware die is ontworpen in Delft. Een commandant die daar heeft gewerkt, komt in de uitzending aan het woord.

NOS Koningspaar in Portugal op tv

Portugal koningin president staatsbezoek economische crisis crisis brandweer koning uitzending koning willem-alexander koningin máxima koningspaar delft opleidingen wijken kapper tram vuilnismannen nationaal commandant branco cristina staatsbanket lissabon die hard stad.