Bekijk de uitzending van NOS Koningspaar in Ierland terug

Za 15 juni 2019 | 19:25 NOS Koningspaar in Ierland

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van NOS Koningspaar in Ierland gemist? Bekijk hier naar NOS Koningspaar in Ierland gemist.

NOS Koningspaar in Ierland

Datum
Za 15 juni 2019
Tijd
19:25 tot 20:00
Zender
NPO 2
Genre
Magazine
Jaar
2019
Presentatie
Astrid Kersseboom
Deel-url
gids.tv/22432878

Verslag van het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Ierland de afgelopen dagen. Het terugblik wordt gepresenteerd door Astrid Kersseboom.

Omdat de brexit juist voor Ierland veel gevolgen heeft, wordt in de uitzending uitgebreid stilgestaan bij de vraag wat de Ieren vinden en gaan voelen als hun buren, de Britten, daadwerkelijk de EU verlaten. Correspondent Tim de Wit gaat in een reportage met een aantal Ieren op zoek naar de antwoorden.

Verder wordt verslag gedaan van het programma van het koningspaar, te beginnen met de ontvangst in Dublin door president Higgins. Ook is er aandacht voor de traditionele kranslegging, de bezoeken aan het parlement en het bedrijfsleven en de ontmoeting met Nederlanders die in Ierland wonen.

Het laatste onderdeel is een bezoek aan een door vrijwilligers opgeknapt fort, dat ooit diende om Cork te verdedigen tegen de aanvallen van de protestantse Willem III van Oranje.

NOS Koningspaar in Ierland op tv

Koningin president dublin staatsbezoek koning buren oranje parlement uitzending koning willem-alexander terugblik koningin máxima koningspaar kranslegging vrijwilligers ierland bedrijfsleven correspondent astrid kersseboom ontmoeting cork brexit britten higgins bezoeken magazine reportage aanvallen ontvangst.