Bekijk de uitzending van NOS Koning in de Baltische staten terug

Za 16 juni 2018 | 19:20 NOS Koning in de Baltische staten

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van NOS Koning in de Baltische staten gemist? Bekijk hier naar NOS Koning in de Baltische staten gemist.

NOS Koning in de Baltische staten

Datum
Za 16 juni 2018
Tijd
19:20 tot 20:00
Zender
NPO 2
Genre
Informatief programma
Jaar
2018
Presentatie
Astrid Kersseboom
Deel-url
gids.tv/20444231

Koning Willem-Alexander legt in vier dagen tijd drie staatsbezoeken achter elkaar af. 11 en 12 juni is hij in Letland, 12 en 13 juni in Estland en 13 en 15 juni bezoekt hij Litouwen.

De staatsbezoeken vinden plaats in het jaar waarin Letland en Estland honderd jaar onafhankelijkheid vieren en Litouwen honderd jaar herwonnen onafhankelijkheid herdenkt. Maar de Baltische staten zijn ook in de afgelopen eeuw bezet door achtereenvolgens nazi-Duitsland en de Sovjet-Unie.

Sinds 1991 zijn ze opnieuw onafhankelijk. Tijdens de bezoeken wordt stilgestaan bij de viering en het belang van de onafhankelijkheid. Verder aandacht voor de gevolgen van die turbulente geschiedenis, maar ook voor de economische en strategische situatie. De nadruk van de bezoeken ligt in elk land op een andere sector.

NOS Koning in de Baltische staten op tv

Koningin koning koning willem-alexander koningin máxima litouwen geschiedenis sovjet-unie letland bezet viering herdenkt onafhankelijkheid honderd baltische staten nazi-duitsland estland astrid kersseboom onafhankelijk eeuw belang staatsbezoeken bezoeken tijd.