Bekijk de uitzending van NOS Jaaroverzicht Journaal terug

Ma 31 december 2018 | 15:15 NOS Jaaroverzicht Journaal

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van NOS Jaaroverzicht Journaal gemist? Bekijk hier naar NOS Jaaroverzicht Journaal gemist.

NOS Jaaroverzicht Journaal

Datum
Ma 31 december 2018
Tijd
15:15 tot 16:25
Zender
NPO 1
Genre
Actuele reportage
Twitter hashtag
#Jaaroverzicht
Deel-url
gids.tv/21553973

Reportage over de grote en opmerkelijke nieuwsgebeurtenissen van het afgelopen jaar.

2018 was het jaar van de lange, hete en droge zomer. Het ene weerrecord na het andere, hittegolven, lage waterstanden en droogte. En het was het jaar van de historische toenadering tussen Noord- en Zuid-Korea. Op Terschelling praat Annechien Steenhuizen met NOS-weerman en klimaatwetenschapper Peter Kuipers Munneke over de Nederlandse zomer en over de klimaatverandering, de gevolgen ervan en wat ons te doen staat. In Korea bespreekt Steenhuizen de historische ontwikkelingen tussen de Korea's en de rol van Amerika daarin met de NOS-correspondenten Marieke de Vries en Wouter Zwart. Ook het handelsconflict tussen de VS en China komt aan de orde. In het jaaroverzicht is verder aandacht voor onder meer de Nederlandse politiek, de brexit en het besluit om de gaskraan in Groningen dicht te draaien.

NOS Jaaroverzicht Journaal op tv

Zuid-korea china amerika korea peter kuipers munneke droogte politiek groningen nos journaal zomer kuipers journaal wouter terschelling toenadering klimaatverandering marieke de vries jaaroverzicht annechien steenhuizen waterstanden gaskraan weerrecord wouter zwart brexit zwart reportage dicht handelsconflict marieke de.