Bekijk de uitzending van NOS Herdenking Slavernijverleden terug

Ma 1 juli 2019 | 13:00 NOS Herdenking Slavernijverleden

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van NOS Herdenking Slavernijverleden gemist? Bekijk hier naar NOS Herdenking Slavernijverleden gemist.

NOS Herdenking Slavernijverleden

Datum
Ma 1 juli 2019
Tijd
13:00 tot 14:35
Zender
NPO 1
Genre
Actuele reportage
Jaar
2017
Presentatie
Simone Weimans
Deel-url
gids.tv/22504887

Met twee uitzendingen vanuit het Oosterpark in Amsterdam besteedt de NOS vandaag aandacht aan de nationale herdenking van het Nederlandse slavernijverleden. Het is precies 156 jaar geleden dat de slavernij in Suriname en de voormalige Nederlandse Antillen formeel werd afgeschaft.

Om 13:00 uur is er op NPO 1 een rechtstreeks verslag van de herdenking zelf, bij het Nationaal Monument Slavernijverleden. Te gast is onder anderen Berget Lewis, die tijdens de herdenking een nummer zal zingen.

's Avonds vindt de uitzending om 20:25 uur op NPO 2 plaats tegen de achtergrond van het Keti Koti Festival. Presentator Simone Weimans praat dan met conservator en onderzoeker Valika Smulders, die meewerkt aan een tentoonstelling, volgend jaar in het Rijksmuseum, waarin de slavernij centraal staat, en met schrijfster Karin Amatmoekrim. Zij zal een boek schrijven over de geschiedenis van Suriname.

NOS Herdenking Slavernijverleden op tv

.