NOS EK vrouwenvoetbal wedstrijdanalyse

Meest recente uitzending
Datum
Zo 6 augustus 2017
Tijd
17:51 tot 18:00
Genre
Sportmagazine
Jaar
2017
Deel-url
gids.tv/18365175

Wedstrijdanalyse tijdens de rust van de finale van het EK voetbal voor vrouwen in Nederland. In de finale, gespeeld in Enschede, speelt Nederland tegen Denemarken.

Het Nederlands vrouwenelftal heeft met de plaatsing voor de EK-finale de hooggespannen verwachtingen meer dan waargemaakt. Vanmiddag 17.00 uur is in Enschede de apotheose van de Europese titelstrijd, met Denemarken als tegenstander. De NOS begint de voorbeschouwing om 16.15 uur op NPO 1; het commentaar bij de wedstrijd komt van Jeroen Elshoff. Vanuit het stadion van FC Twente volgt presentator Gert van ’t Hof de wedstrijd met onze analisten Anouk Hoogendijk, Manon Melis en Daphne Koster. Rivkah op het Veld tekent de sfeer op langs de lijn.

De Nederlandse voetbalsters hebben geschiedenis geschreven door zich te plaatsen voor de finale van het EK in eigen land. In een uitverkocht stadion in Enschede was Nederland in de halve finales met 3-0 te sterk voor Engeland.

Vivianne Miedema kopte Oranje na een voorzet op maat van Jackie Groenen op een 1-0 voorsprong in de 22ste minuut. Na geklungel in de Engelse defensie maakte Daniëlle van de Donk er in de tweede helft 2-0 van. Het slotakkoord kwam van de voet van Lieke Martens.

Oranje speelt de finale tegen Denemarken. De Deensen versloegen in de halve finale Oostenrijk na penalty's.

Meer op tv: Australian Open op tv , Marathon op tv en Juventus op tv