NOS EK vrouwenvoetbal voorbeschouwing en 1ste helft

Meest recente uitzending
Datum
Do 3 augustus 2017
Tijd
20:30 tot 21:35
Genre
Voetbal
Jaar
2017
Twitter hashtag
#NEDENG
Officiële Twitter
@NedDen
Deel-url
gids.tv/18346427

Live verslag van de halve finale van het EK voetbal tussen Nederland en Engeland in Enschede. Het sprookje van het Nederlands vrouwenelftal is nog niet uit. Donderdag staan de Oranje Leeuwinnen in de halve finale van het Europees Kampioenschap. In Enschede moet de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman afrekenen met Engeland voor een plaats in de finale. Om 20.00 uur begint op NPO 1 de voorbeschouwing, het eerste fluitsignaal klinkt om 20.45 uur. Het commentaar bij de wedstrijd komt van Jeroen Elshoff.

Om 18.00 uur spelen de voetbalsters van Denemarken en Oostenrijk in Breda de eerste halve finale. Ook deze wedstrijd is live volgen bij de NOS op NPO 1. De winnaars van de wedstrijden treffen elkaar komende zondag in de finale in Enschede.

Engeland is vanavond de tegenstander van Oranje in de halve finales van het EK voetbal. Volgens Engels international Lucy Bronze wordt in die wedstrijd het EK al beslist. "De winnaar van dat duel gaat waarschijnlijk ook het toernooi winnen."

De verdedigster, die zondag met haar ploeg Frankrijk met 1-0 uitschakelde in de kwartfinales, is onder de indruk van het Nederlands elftal. "We hebben allebei alles nog gewonnen. Ze doen het heel goed en hebben als gastland de steun van het thuispubliek."

Toch is ze ervan overtuigd dat Engeland de beste papieren heeft op de eindzege, zeker nadat zondag Duitsland verrassend werd uitgeschakeld door Denemarken. "Wij zijn nu waarschijnlijk de favoriet. Als ik kijk naar de teams die nog over zijn, die hebben we allemaal in de laatste acht maanden verslagen."

Hoewel de Engelsen vol vertrouwen zitten, is voor NOS-analist Daphne Koster juist Oranje de favoriet. "Als ik de Nederlandse speelsters en de afgelopen wedstrijden zie, dan heeft Nederland het betere spel laten zien. Je moet tegen Engeland wel top zijn, maar we maken een hele goede kans."

"Op dit toernooi zijn Engeland en Nederland de teams in vorm", zegt collega-analist Anouk Hoogendijk. "Eigenlijk jammer dat ze elkaar nu al treffen. Dit zou een hele mooie finale zijn."

Bron: NOS.nl

Meer op tv: Wat Is Er Op Televisie Vanavond? op tv , TV-programma's Met Onderwerp "iPhone" op tv en NBA op tv

Video