Bekijk de uitzending van NOS EK Voetbal wedstrijdanalyse terug

Di 21 juni 2016 | 18:50 NOS EK Voetbal wedstrijdanalyse

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van NOS EK Voetbal wedstrijdanalyse gemist? Bekijk hier naar NOS EK Voetbal wedstrijdanalyse gemist.

NOS EK Voetbal wedstrijdanalyse

Datum
Di 21 juni 2016
Tijd
18:50 tot 18:55
Zender
NPO 2
Genre
Sportmagazine
Jaar
2016
Twitter hashtag
#OEKPOL
Deel-url
gids.tv/15873951

Wedstrijdanalyse van de eerste helft van het EK-duel Oekraïne - Polen in Groep C. Op hetzelfde tijdstip wordt ook het andere duel in deze groep gespeeld. Die wedstrijd is te zien op NPO 1. Daar speelt koploper Duitsland (4 punten uit 2 duels) tegen nummer 3 Noord-Ierland (3 punten). Polen heeft net als Duitsland 4 punten en Oekraïne staat puntloos onderaan de groep.

Vier jaar geleden waren Polen en Oekraïne nog samen gastheer van het EK, nu staan ze tegenover elkaar in de laatste speelronde in groep C. Overigens staat er voor Oekraïne niets meer op het spel na nederlagen tegen Duitsland (2-0) en Noord-Ierland (2-0). Polen is met vier punten uit twee wedstrijden juist al bijna zeker van de achtste finales.

Oekraïne is al uitgeschakeld, maar de eer moet nog gered worden door de ploeg van bondscoach Mikhail Fomenko. De Oekraïners moeten tegen de Polen namelijk zien te voorkomen dat ze het eerste land worden sinds Denemarken in 2000 dat het EK verlaat zonder een doelpunt te hebben gemaakt.

De Oekraïner die voor de het eerste doelpunt op dit EK moet zorgen is Andriy Yarmolenko. De 26-jarige aanvaller van Dinamo Kiev staat achter de legendarische Andriy Shevchenko, die nu assistent bondscoach is, tweede op de topscorerslijst aller tijden van de Oekraïne. De in 2012 gestopte Shevchenko maakte er 48, Yarmolenko staat op 25.

Aan Poolse kant aast Robert Lewandowski op een record. De spits van Bayern München was in de EK-kwalificatie al dertien keer trefzeker, maar op het EK scoorde hij nog niet. Het doelpuntenrecord in een gehele EK-campaigne (kwalificatie én eindtoernooi) staat met vijftien op naam van de Kroaat Davor Suker en stamt uit 1996.

NOS EK Voetbal wedstrijdanalyse op tv

.