Bekijk de uitzending van NOS EK Voetbal: Portugal - IJsland terug

Di 14 juni 2016 | 21:52 NOS EK Voetbal: Portugal - IJsland

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van NOS EK Voetbal: Portugal - IJsland gemist? Bekijk hier naar NOS EK Voetbal: Portugal - IJsland gemist.

NOS EK Voetbal: Portugal - IJsland

Datum
Di 14 juni 2016
Tijd
21:52 tot 22:00
Zender
NPO 1
Genre
Sportmagazine
Jaar
2016
Twitter hashtag
#PORIJS
Deel-url
gids.tv/15803843

Wedstrijdanalyse van het EK-duel Portugal - IJsland.

De vijfde en laatste debutant die dit EK in actie komt is in groep F IJsland, dat in de kwalificatie Oranje achter zich liet. Portugal is daarentegen een zeer ervaren EK-land. De laatste keer dat de Portugezen ontbraken op een EK was in 1992.

Cristiano Ronaldo jaagt tegen IJsland op een primeur. De Portugees kan de eerste speler worden die op vier verschillende EK's gescoord heeft. Uiteraard kunnen de IJslandse spelers zich ook de geschiedenisboeken in schieten als de eerste maker van een doelpunt voor hun land op een groot toernooi.

Ronaldo is de grote ster van Portugal, maar met Renato Sanches staat zijn natuurlijke opvolger al klaar. De pas 18-jarige aanvaller wordt in Frankrijk de jongste Portugees ooit op een EK of WK. Bij Bayern München zijn ze al overtuigd van zijn kwaliteiten, want de Duitse club nam hem onlangs voor 35 miljoen euro over van Benfica.

Eidur Gudjohnsen mag zich op zijn 37e ook nog eens opmaken voor een EK. De aanvaller/middenvelder was jarenlang de enige IJslandse speler in de Europese top. Meer dan twintig jaar geleden was hij in de Eredivisie te bewonderen bij PSV, waarna hij met Chelsea tweemaal de Premier League-titel pakte (2005 en 2006) en met FC Barcelona in 2009 de Champions League won. Het meest bijzondere Gudjohnsen-feitje is dat hij 24 april 1996 zijn debuut maakte voor IJsland door als invaller in het veld te komen voor zijn eigen vader Arnor Gudjohnsen. Dat was en is nog steeds een unicum in de historie van het voetbal.

NOS EK Voetbal: Portugal - IJsland op tv

.