Bekijk de uitzending van NOS EK Voetbal: Oekraïne - Noord-Ierland terug

Do 16 juni 2016 | 18:52 NOS EK Voetbal: Oekraïne - Noord-Ierland

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van NOS EK Voetbal: Oekraïne - Noord-Ierland gemist? Bekijk hier naar NOS EK Voetbal: Oekraïne - Noord-Ierland gemist.

NOS EK Voetbal: Oekraïne - Noord-Ierland

Datum
Do 16 juni 2016
Tijd
18:52 tot 19:00
Zender
NPO 1
Genre
Sportmagazine
Jaar
2016
Twitter hashtag
#OEKNIE
Deel-url
gids.tv/15815294

Analyse van het EK-duel. Beide ploegen verloren hun eerste duel. Ze hebben daarom een zege nodig om zicht te houden op de achtste finales en op basis van het verleden maken de Oekraïners daar de meeste kans op. Noord-Ierland won namelijk nog nooit van Oekraïne, al stonden beide ploegen slechts vier keer eerder tegenover elkaar. Tweemaal wonnen de Oost-Europeanen en tweemaal werd het gelijk.

Verwacht geen doelpuntenfestijn in Lyon, want de laatste keer dat er een goal viel bij Oekraïne tegen Noord-Ierland was in april 1997. Beide landen troffen elkaar nog in 2002 en in 2003, maar toen werd het twee keer 0-0.

Aan Oekraïense kant is Anatoli Timoshchuk de meest ervaren en misschien ook de meest bekende speler. De 37-jarige middenvelder, die onder meer speelde voor Bayern München en Zenit, miste voorafgaand aan het EK nooit een wedstrijd (acht in totaal) van Oekraïne op een groot toernooi. Prompt begon de 143-voudig international zondag tegen Duitsland op de bank en daar kwam hij de hele wedstrijd niet van af.

De meest toegezongen speler van dit EK is zonder twijfel Will Grigg. Ook als Noord-Ierland niet op het veld staat klinkt er geregeld Will Grigg's on fire van de tribunes in Frankrijk. Het liedje over de 24-jarige aanvaller van Wigan Athletic, dat afgelopen seizoen uitkwam op het derde niveau in Engeland, staat zelfs in de Britse hitlijsten. Enig smetje op de Grigg-hype is dat de spits zondag tegen Polen nog geen speelminuten kreeg.

NOS EK Voetbal: Oekraïne - Noord-Ierland op tv

.