Bekijk de uitzending van NOS EK Voetbal: Frankrijk - Albanië (tweede helft) terug

Wo 15 juni 2016 | 22:00 NOS EK Voetbal: Frankrijk - Albanië (tweede helft)

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van NOS EK Voetbal: Frankrijk - Albanië (tweede helft) gemist? Bekijk hier naar NOS EK Voetbal: Frankrijk - Albanië (tweede helft) gemist.

NOS EK Voetbal: Frankrijk - Albanië (tweede helft)

Datum
Wo 15 juni 2016
Tijd
22:00 tot 22:55
Zender
NPO 1
Genre
Voetbal
Jaar
2016
Twitter hashtag
#FRAALB
Deel-url
gids.tv/15815471

Rechtstreeks verslag van de tweede helft van het EK-duel Frankrijk - Albanië in Groep A. Het thuisland won eerder al de openingswedstrijd van Roemenië met 2-1. Albanië verloor het eerste duel met Zwitserland met 1-0. Een uitgebreide voorbeschouwing op dit duel volgt.

Om 21.00 uur begint in het Stade Vélodrome in Marseille het duel Frankrijk-Albanië.
Na de zwaarbevochten winst op Roemenië kan Frankrijk tegen Albanië de klus zo goed als klaren en een plek in de achtste finales veiligstellen. De debuterende Albanezen staan in groep A nog op nul punten. Zij hebben een stuntje nodig tegen het veel sterker geachte gastland.

Frankrijk kan voor de derde keer in de EK-historie zowel de eerste als de tweede groepswedstrijd winnen. Dat lukte eerder in 1984 en 2000 en in die jaren pakten de Fransen ook de Europese titel.

Van de vier Albanezen die in Italië actief zijn, speelt Elseid Hysaj bij de meest aansprekende club. De 22-jarige verdediger, verruilde een jaar geleden het bescheiden Empoli voor Napoli en werd als rechtsback een vaste waarde bij de topclub uit Zuid-Italië. Ook bij Albanië is Hysai rechtsachterin een zekerheid.

De ster van laatbloeier Dmitri Payet is rijzende. De op het eiland Réunion geboren vleugelspeler kende een uitstekend eerste Premier League-seizoen bij West Ham United en schoot vrijdag met zijn winnende goal tegen Roemenië ook de laatste twijfels weg die over hem in Frankrijk bestonden.

Programma donderdag 16 juni
15.00 uur, Lens: Engeland-Wales (groep B)
18.00 uur, Lyon: Oekraïne-Noord-Ierland (groep C)
21.00 uur, Parijs: Duitsland-Polen (groep C)

NOS EK Voetbal: Frankrijk - Albanië (tweede helft) op tv

Voetbal frankrijk italië albanezen roemenië zwitserland 16 juni marseille napoli west ham united openingswedstrijd achtste finales fransen 2000 premier eiland elseid hysaj payet waarde united.