NOS EK Voetbal: Frankrijk - Albanië (tweede helft)

Meest recente uitzending
Datum
Wo 15 juni 2016
Tijd
22:00 tot 22:55
Genre
Voetbal
Jaar
2016
Twitter hashtag
#FRAALB
Deel-url
gids.tv/15815471

Rechtstreeks verslag van de tweede helft van het EK-duel Frankrijk - Albanië in Groep A. Het thuisland won eerder al de openingswedstrijd van Roemenië met 2-1. Albanië verloor het eerste duel met Zwitserland met 1-0. Een uitgebreide voorbeschouwing op dit duel volgt.

Om 21.00 uur begint in het Stade Vélodrome in Marseille het duel Frankrijk-Albanië.
Na de zwaarbevochten winst op Roemenië kan Frankrijk tegen Albanië de klus zo goed als klaren en een plek in de achtste finales veiligstellen. De debuterende Albanezen staan in groep A nog op nul punten. Zij hebben een stuntje nodig tegen het veel sterker geachte gastland.

Frankrijk kan voor de derde keer in de EK-historie zowel de eerste als de tweede groepswedstrijd winnen. Dat lukte eerder in 1984 en 2000 en in die jaren pakten de Fransen ook de Europese titel.

Van de vier Albanezen die in Italië actief zijn, speelt Elseid Hysaj bij de meest aansprekende club. De 22-jarige verdediger, verruilde een jaar geleden het bescheiden Empoli voor Napoli en werd als rechtsback een vaste waarde bij de topclub uit Zuid-Italië. Ook bij Albanië is Hysai rechtsachterin een zekerheid.

De ster van laatbloeier Dmitri Payet is rijzende. De op het eiland Réunion geboren vleugelspeler kende een uitstekend eerste Premier League-seizoen bij West Ham United en schoot vrijdag met zijn winnende goal tegen Roemenië ook de laatste twijfels weg die over hem in Frankrijk bestonden.

Programma donderdag 16 juni
15.00 uur, Lens: Engeland-Wales (groep B)
18.00 uur, Lyon: Oekraïne-Noord-Ierland (groep C)
21.00 uur, Parijs: Duitsland-Polen (groep C)

Meer op tv: Wetenschap op tv , Badminton op tv en FA Cup op tv

NOS EK Voetbal: Frankrijk - Albanië (tweede helft) gemist