NOS EK Voetbal: Duitsland - Polen

Meest recente uitzending
Datum
Do 16 juni 2016
Tijd
21:52 tot 22:00
Genre
Sportmagazine
Jaar
2016
Twitter hashtag
#DUIPOL
Deel-url
gids.tv/15815288

Wedstrijdanalyse van het EK-duel. Beide ploegen wonnen hun eerste duel.

VI.nl blikt vooruit:

Het duel tussen Duitsland en Polen is een van de meest in het oog springende affiches tijdens de tweede speelronde van de poulefase op het EK. In de ogen van Robert Lewandowski is het duidelijk dat Polen de underdog is in Saint-Denis, de 2-0 thuiszege op de wereldkampioen in de EK-kwalificatie ten spijt.

'Op elke positie hebben zij een speler met fantastische kwaliteiten. Eigenlijk maakt het niet uit wie ze opstellen. Ik zie Duitsland als favoriet voor de titel', maakt Lewandowski duidelijk in gesprek met Kicker.

De aanvaller haalt veel inspiratie uit de overwinning in de kwalificatie, al won Duitsland de return. 'We hebben toen geschiedenis geschreven, ik zal die avond in Warschau nooit vergeten.'

De Poolse en Duitse spelers hebben weinig geheimen voor elkaar en dat is niet alleen vanwege de ontmoetingen in de voorronde. Lewandowski speelt bij Bayern München samen met de Duitse EK-gangers Joshua Kimmich, Manuel Neuer, Jérôme Boateng, Thomas Müller en Mario Götze.

'We zullen gedurende negentig minuten geen vrienden zijn, maar tegenstanders. Hoe sterk Duitsland ook is: op een eindtoernooi is alles mogelijk.' Lewandowski doet verder een oproep aan zijn Poolse medespelers: 'Voel geen angst of stress. We moeten plezier hebben.'

Zowel Duitsland als Polen zette zijn eerste EK-wedstrijd in winst om en is bij een nieuwe zege zeker van een plaats in de tweede ronde. Duitsland-Polen wordt gespeeld in Saint-Denis en staat onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers. De aftrap is om 21.00 uur.

Meer op tv: Vuelta op tv , Almere City op tv en Handbal op tv

NOS EK Voetbal: Duitsland - Polen gemist