Bekijk de uitzending van Ninja Warrior NL terug

Do 9 maart 2017 | 20:30 Ninja Warrior NL

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Ninja Warrior NL gemist? Bekijk hier naar Ninja Warrior NL gemist.

Ninja Warrior NL

Datum
Do 9 maart 2017
Tijd
20:30 tot 21:30
Zender
SBS 6
Genre
Show
Jaar
2017
Presentatie
Kim-Lian van der Meij, Dennis van der Geest
Twitter hashtag
#ninjawarriornl
Deel-url
gids.tv/17408792

Ninja Warrior biedt de zwaarste en meest uitdagende hindernisbaan ter wereld. Internationaal zijn er slechts tien deelnemers in geslaagd om het parcours volledig af te leggen. Verspreid over landen zoals Japan, de VS, Duitsland, Frankrijk, Engeland en China vormen zij als echte ‘ninja warriors’ een elite met een bijna bovenmenselijke kracht, lenigheid en wil om te winnen. Vanaf vanavond zijn de Nederlanders aan de beurt. Ninja Warrior Nederland is te zien bij SBS6 en wordt gepresenteerd door Dennis van der Geest en Kim-Lian van der Meij. Jack van Gelder geeft op zijn eigen authentieke wijze sportcommentaar bij de spectaculaire beelden.

In Nederland staan zo’n 250 zeer goed getrainde deelnemers aan de start. Vijf afleveringen lang gaan telkens vijftig van hen de eerste zes hindernissen tegemoet. De kijker krijgt vooraf een goed beeld van hun achtergrond en waarom ze meedoen. Vervolgens zien we of zij in staat zijn om tot de grens te gaan van wat menselijk mogelijk is met de zwaartekracht. Na deze eerste selectie volgen twee halve finales met elk negen obstakels. In de finale moeten de overgebleven mannen en vrouwen twaalf hindernissen bedwingen, waaronder de beruchte Berg Midoriyama. Als een kandidaat hierbij, 25 meter boven de grond, op de rode knop weet te drukken, dan is hij of zij de elfde ‘ninja warrior’ in de wereld én 25.000 euro rijker. Mocht niemand die knop bereiken, dan is degene die het snelst het verst is gekomen de winnaar en bedraagt de hoofdprijs 10.000 euro.

Het internationale succes van Ninja Warrior begon al in 1997 met het Japanse Sasuke. De VS volgden in 2009 en daar is American Ninja Warrior sinds 2012 bij grote zender NBC te zien. De Britten kunnen sinds 2015 voor de titel ‘ninja warrior’ strijden en Duitsland en Frankrijk sloten zich vorig jaar bij de internationale zoektocht aan. Andere Ninja Warrior-landen zijn onder meer China, Turkije, Denemarken, Zweden, Vietnam en Indonesië. Het totaal staat momenteel op 165 landen.

Ninja Warrior NL op tv

Vrouwen duitsland frankrijk jack van gelder china japan indonesië nederland engeland turkije zoektocht denemarken finale zweden winnaar vietnam kandidaat show deelnemers 2009 zender kijker ninja sbs6 sloten geest zwaartekracht parcours britten start dennis van der geest kim-lian van der meij dennis selectie boven de grond warrior ninja warrior nl.