Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. hoe verder met formatie-impasse? terug

Vr 23 juli 2021 | 00:50 Nieuwsuur: o.a. hoe verder met formatie-impasse?

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. hoe verder met formatie-impasse? gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. hoe verder met formatie-impasse? gemist.

Nieuwsuur: o.a. hoe verder met formatie-impasse?

Datum
Vr 23 juli 2021
Tijd
00:50 tot 01:20
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Presentatie
Jeroen Wollaars
Deel-url
gids.tv/26694497

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Hoe lang duurt de formatie-impasse nog?
Sinds de verkiezingen zijn er alweer 127 dagen verstreken. Daarmee is deze kabinetsformatie sinds vandaag de langstdurende sinds de Tweede Wereldoorlog. Wat kunnen we verwachten tijdens de 'formatie-vakantie'? En in hoeverre zitten de meningsverschillen tussen D66 en ChristenUnie de formatie in de weg? Politieke verslaggever Arjan Noorlander bespreekt de laatste ontwikkelingen.

Kloof tussen gevaccineerden en in niet-gevaccineerden?
Met de opkomst van de deltavariant neemt ook de roep tot strengere maatregelen toe. In de Verenigde Staten nemen sommige bedrijven het heft in eigen hand door medewerkers die niet gevaccineerd zijn de toegang tot kantoor te ontzeggen. Gaan we zo'n tweedeling ook in Nederland zien? En wat betekent dat voor de positie van niet-gevaccineerden in de samenleving? Te gast is gezondheidsfilosoof Roland Pierik.

De Olympische Spelen gaan van start
De 32e editie van de Olympische Spelen gaan morgen van start in Tokio. Hoe is de sfeer daar? Wat kunnen we verwachten van de openingsceremonie? En hoe beperkend zijn de coronamaatregelen voor de sporters? Onze verslaggever Sjoerd den Daas is ter plaatse en praat ons bij.

Onze nieuwe app is nu al te testen! Download hem op apps.gids.tv

Nieuwsuur: o.a. hoe verder met formatie-impasse? op tv

.