Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. hoe verder in het CDA? terug

Vr 11 juni 2021 | 21:30 Nieuwsuur: o.a. hoe verder in het CDA?

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. hoe verder in het CDA? gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. hoe verder in het CDA? gemist.

Nieuwsuur: o.a. hoe verder in het CDA?

Datum
Vr 11 juni 2021
Tijd
21:30 tot 22:20
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Presentatie
Mariëlle Tweebeeke
Deel-url
gids.tv/26482483

Onderwerpen van deze uitzending

Hoe moet het verder in het CDA?
Pieter Omtzigt haalde donderdag flink uit naar het CDA. In een uitgelekte brief schreef het overspannen Kamerlid dat hij zich niet gewaardeerd voelt bij de partij. De brief is gericht aan de commissie die onderzoek doet naar de lijsttrekkersverkiezing. Volgens politiek verslaggever Arjan Noorlander leest het als "een aanklacht, niet tegen zijn politieke vijanden, maar tegen zijn politieke vrienden". Wat is er aan de hand bij het CDA? En hoe moet het nu verder bij de partij? We praten erover door met politiek verslaggever Nynke de Zoeten.

Gevolgen coronacrisis voor hoger- en lageropgeleiden
Door de coronacrisis wordt de kloof tussen hoger- en lageropgeleiden nog groter, blijkt uit een analyse van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Hoger opgeleiden maken na de coronacrisis meer kans op een baan dan ervoor, lager opgeleiden hebben juist minder kansen. We spreken Bas ter Weel, directeur van SEO Economisch Onderzoek en twee mbo-studenten over hun zoektocht naar een baan.

Prikken voor de rest van de wereld
De Verenigde Staten gaan 500 miljoen doses van het coronavaccin van Pfizer/BioNTech aankopen om vervolgens te doneren aan ontwikkelingslanden, maakte de Amerikaanse president Joe Biden bekend. Om het coronavirus echt de wereld uit te krijgen, moeten namelijk nog veel meer mensen gevaccineerd worden. Hoe ziet zo'n plan eruit en wat wordt de rol van Europa?


Onze nieuwe app is nu al te testen! Download hem op apps.gids.tv

Nieuwsuur: o.a. hoe verder in het CDA? op tv

.