Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. Joods verzet was veel groter terug

Wo 5 mei 2021 | 01:10 Nieuwsuur: o.a. Joods verzet was veel groter

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. Joods verzet was veel groter gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. Joods verzet was veel groter gemist.

Nieuwsuur: o.a. Joods verzet was veel groter

Datum
Wo 5 mei 2021
Tijd
01:10 tot 01:51
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Presentatie
Eelco Bosch van Rosenthal
Website
Nieuwsuur: o.a. Joods verzet was veel groter
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/26276462

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Joods verzet was veel groter
Martijn Katan schreef het boek Geen makke schapen, over hoe een grote groep Joden zich actief verzette tegen de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog. Onder wie zijn vader, een oom en een achterneef. Van koerierswerk en het vervalsen van persoonsbewijzen, tot liquidaties van landverraders. Katan dook archieven in, deed navraag bij neven en nichten en speurde het internet af. Vanavond zijn ontdekkingen.

Gevaccineerd en genezen? Dan meer rechten
Duitsland wil versoepelingen invoeren voor gevaccineerden en voor mensen die van covid-19 zijn genezen. Als het parlement met het wetsvoorstel instemt - naar verwachting donderdag - zouden de versoepelingen zaterdag al kunnen ingaan. Hoe zit het in andere Europese landen? En hoe bereidt Nederland zich voor op de periode 'na corona'? Te gast is IC-hoofd van het Amsterdam UMC, Armand Girbes.

Bioscopen nog steeds niet open
Afgelopen zomer waren de bioscopen kort open, maar verder is het er al maanden kommer en kwel. Hoe staan de bioscopen er inmiddels voor? Zal het publiek na een jaar Netflix, Videoland en Disney weer 15 euro voor één film betalen? En zullen alle bioscopen het overleven? We zijn in Leiden en in Tiel.

Onze nieuwe app is nu al te testen! Download hem op apps.gids.tv

Nieuwsuur: o.a. Joods verzet was veel groter op tv

.