Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. onder de 60 jaar geen AstraZeneca? terug

Do 8 april 2021 | 21:30 Nieuwsuur: o.a. onder de 60 jaar geen AstraZeneca?

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. onder de 60 jaar geen AstraZeneca? gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. onder de 60 jaar geen AstraZeneca? gemist.

Nieuwsuur: o.a. onder de 60 jaar geen AstraZeneca?

Datum
Do 8 april 2021
Tijd
21:30 tot 22:10
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Presentatie
Mariëlle Tweebeeke
Website
Nieuwsuur: o.a. onder de 60 jaar geen AstraZeneca?
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/26148804

Onderwerpen van deze uitzending

Advies: Onder de 60 jaar geen AstraZeneca
De Gezondheidsraad adviseert om mensen onder de 60 jaar te vaccineren met een ander vaccin dan AstraZeneca. De raad kwam met een spoedadvies over het vaccin naar buiten op verzoek van demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge. De mensen die al een eerste inenting hebben gehad met het vaccin krijgen als het aan de raad ligt de mogelijkheid om nog een tweede prik te halen. De aanleiding voor het spoedadvies zijn meldingen van de zeldzame combinatie van trombose en een verlaagd aantal bloedplaatjes na het vaccineren. Zal minister De Jonge het advies opvolgen? En wat zijn daarvan de gevolgen voor de vaccinatiestrategie? De voorzitter van de Gezondheidsraad, Bart-Jan Kullberg, is te gast en licht het advies van de raad toe.

Problemen met ventilatie op scholen
Afgelopen najaar stond het hoog op de agenda van Onderwijsminister Arie Slob: gebrekkige ventilatie in klaslokalen. Ventileren helpt volgens de WHO om het risico van besmettingen in binnenruimtes te verminderen. Het ministerie trok 360 miljoen euro uit voor directe verbeteringen, maar voor veel scholen blijft het op orde brengen van de ventilatie onhaalbaar. Wat gaat er mis?

Criminelen pakken met wet Bibob
Om te verhinderen dat criminelen misbruik maken van vergunningen, subsidies, vastgoedtransacties, overheidsopdrachten of aanbestedingen, mag de wet Bibob (Wet Bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur) sinds vorig jaar breder worden ingezet. Maar gebeurt dat ook?


Onze nieuwe app is nu al te testen! Download hem op apps.gids.tv

Nieuwsuur: o.a. onder de 60 jaar geen AstraZeneca? op tv

.