Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. Kamer debatteert over GGD-lek terug

Do 4 februari 2021 | 01:20 Nieuwsuur: o.a. Kamer debatteert over GGD-lek

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. Kamer debatteert over GGD-lek gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. Kamer debatteert over GGD-lek gemist.

Nieuwsuur: o.a. Kamer debatteert over GGD-lek

Datum
Do 4 februari 2021
Tijd
01:20 tot 02:00
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Jeroen Wollaars
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/25804316

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Kamer debatteert over GGD-lek
De Tweede Kamer debatteert vandaag over het datalek bij de GGD. Minister Hugo de Jonge zal moeten uitleggen wat hij doet tegen datafraude in het bron- en contactonderzoek. RTL Nieuws onthulde vorige week dat duizenden GGD-medewerkers toegang hebben tot privacy-gevoelige informatie en dat persoonsgegevens werden verkocht.

Perspectief voor de middelbare scholen?
De basisscholen mogen vanaf 8 februari weer open. Maar voor middelbare scholieren is er nog geen perspectief. Voor die groep is nog onduidelijk wanneer zij weer fysiek in de klas kunnen zitten. Op een school in Amsterdam hebben ze met veel moeite een manier hebben gevonden om onderwijs te geven. En op een school Apeldoorn doen ze een proef met sneltesten. Kinderarts-epidemioloog Patricia Bruijning begeleidt die proef en is vanavond te gast.

Moet de EU inzetten op Spoetnik V?
Het Russische Spoetnik V-vaccin is op dit moment geen onderdeel van de vaccinatiestrategie in de Europese Unie. Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) zegt dat de fabrikant geen aanvraag voor goedkeuring heeft gedaan, maar wel een verzoek voor een wetenschappelijk advies. Het vaccin zou een effectiviteit van 91,6 procent hebben. Waar wacht de EU nog op?

Waar zijn de vrijwilligers?
Tijdens de huidige lockdown is er aanzienlijk minder animo voor vrijwilligerswerk dan tijdens de eerste lockdown. De grootste vrijwilligersorganisatie van Nederland zag tijdens de eerste lockdown meer dan tien keer zoveel aanmeldingen van mensen die graag iets wilden doen dan normaal. In de tweede lockdown is dat nog maar twee keer zoveel. Minder vrijwilligers dus, terwijl uit onderzoek blijkt dat meer 75-plussers zich eenzaam voelen en ook meer mensen hulp vragen.

Nieuwsuur: o.a. Kamer debatteert over GGD-lek op tv

.