Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. verlichting van coronamaatregelen terug

Ma 1 februari 2021 | 21:30 Nieuwsuur: o.a. verlichting van coronamaatregelen

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. verlichting van coronamaatregelen gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. verlichting van coronamaatregelen gemist.

Nieuwsuur: o.a. verlichting van coronamaatregelen

Datum
Ma 1 februari 2021
Tijd
21:30 tot 22:20
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Mariëlle Tweebeeke
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/25796259

Onderwerpen van deze uitzending

Er komt verlichting van de coronamaatregelen
Op 8 februari de basisscholen en de kinderopvang weer open en winkels volgende week beperkt weer open voor het afhalen van bestellingen. Er tekenen zich verlichtingen van de coronamaatregelen af. Naar verwachting hakt het kabinet morgen definitief knopen door. Het OMT-advies aan het kabinet houdt wel rekening met een stijging van het aantal besmettingen en een toename van ziekenhuis- en IC-opnames. Een meerderheid van het OMT steunt de adviezen, maar een aantal experts vindt de risico's nog te groot. Hoe zit dat? Te gast is epidemioloog Esther Metting.

De ontknoping in de zaak van Julio Poch
In de al meer dan tien jaar slepende zaak van piloot Julio Poch komen vandaag, als het goed is, eindelijk alle feiten op tafel. Een onderzoekscommissie, bestaande uit de voormalig advocaat-generaal bij de Hoge Raad Ad Machielse en de oud-rechter van het Europees Hof Egbert Myjer, kreeg toegang tot alle informatie die de Tweede Kamer al jaren niet krijgt. De commissie presenteert vandaag haar bevindingen. Te gast is verslaggever Bas Haan die de zaak al jaren volgt.

Leger grijpt opnieuw de macht in Myanmar
Het leger in Myanmar heeft een staatsgreep gepleegd en regeringsleider Aung San Suu Kyi gearresteerd. De militaire opperbevelhebber generaal Min Aung Hlaing neemt voor een periode van een jaar de macht over, zeiden de coupplegers in een tv-uitzending. Behalve de 75-jarige winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede zijn ook andere kabinetsleden en prominente partijleden opgepakt. Het leger zegt dit te hebben gedaan omdat er verkiezingsfraude is gepleegd.

Nieuwsuur: o.a. verlichting van coronamaatregelen op tv

.