Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. rellen in Nederland, hoe verder? terug

Di 26 januari 2021 | 01:20 Nieuwsuur: o.a. rellen in Nederland, hoe verder?

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. rellen in Nederland, hoe verder? gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. rellen in Nederland, hoe verder? gemist.

Nieuwsuur: o.a. rellen in Nederland, hoe verder?

Datum
Di 26 januari 2021
Tijd
01:20 tot 02:01
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Jeroen Wollaars
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/25763546

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Rellen in Nederland
Hoe gaat het nu verder? In verschillende steden liepen demonstraties - in eerste instantie tegen coronaregels en de net ingevoerde avondklok - uit op heftige rellen. De politie moest afgelopen weekend in zeker vijftien steden hard ingrijpen om de situatie weer onder controle te krijgen. Premier Mark Rutte veroordeelt de relschoppers en noemt het 'crimineel geweld'. Politiebondbestuurder Koen Simmers sprak in Nieuwsuur de vrees uit dat dit weekend de voorbode was van dagen of weken van rellen. Vanavond bespreken we in de uitzending de stand van zaken na dit weekend. Hoe gaat het nu verder en wat doen politiek en politie?

CDA-denktank: sta kweken embryo's toe
Het kweken van embryo's voor wetenschappelijk onderzoek moet worden toegestaan, zegt het wetenschappelijk instituut voor het CDA. Dat is een koerswijziging binnen de partij en dat kan interessante mogelijkheden bieden voor de wetenschap. Wetenschappers vragen namelijk al jaren om een verruiming van de Embryowet. Veel wetenschappers willen dat het toegestaan wordt om hele vroege embryo's te onderzoeken. Nu mag dat niet, maar het is essentieel om wetenschappers verder te helpen in onderzoek naar bevruchting, ivf-behandelingen en bijvoorbeeld erfelijke spierziekten.

Brussel wil opheldering over productie AstraZeneca-vaccin
De Europese Commissie wil meer uitleg van farmaceut AstraZeneca over waar bestelde vaccins zijn gebleven. "De EU wil precies weten welke doses tot dusver op welke plek door AstraZeneca zijn geproduceerd. En als ze zijn geleverd, aan wie", zei Eurocommissaris Stella Kyriakides. Vrijdag werd bekend dat de farmaceut de leveringen aan de EU in het eerste kwartaal met 60 procent terugschroeft. Vanavond zitten de Commissie en AstraZeneca om tafel. Heeft Brussel wel een stok om mee te slaan? We spreken met EU-correspondent Sander van Hoorn.

Nieuwsuur: o.a. rellen in Nederland, hoe verder? op tv

.