Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. avondklok gaat in terug

Za 23 januari 2021 | 21:30 Nieuwsuur: o.a. avondklok gaat in

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. avondklok gaat in gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. avondklok gaat in gemist.

Nieuwsuur: o.a. avondklok gaat in

Datum
Za 23 januari 2021
Tijd
21:30 tot 22:10
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Mariëlle Tweebeeke
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/25748397

Onderwerpen van deze uitzending

Avondklok gaat in
De avondklok wordt vanavond van kracht. Na 21.00 uur mag je je niet meer op straat begeven, tenzij je een goede reden hebt en daarvoor een verklaring bij je draagt. Pas om 04.30 uur mogen mensen weer de straat op. Houden mensen zich aan de maatregel? En moet de politie vaak in actie komen? We spreken erover met verschillende gasten. Vanavond om 21.30 uur de laatste stand van zaken.

Rellen in Rusland
In Russische steden demonstreren tienduizenden mensen voor de vrijlating van oppositieleider Aleksej Navalny. De politie beschouwt het als illegale bijeenkomsten. Ruim 1600 deelnemers zijn gearresteerd volgens waarnemersorganisaties. Navalny's vrouw, Joelia, zegt op Instagram dat ze ook is opgepakt. Ze was aanwezig bij de demonstratie in Moskou, waar de grootste demonstratie was. Naar schatting 40.000 actievoerders hadden zich op en rondom het plein verzameld, meldt persbureau Reuters. Het ministerie van Binnenlandse Zaken telde er niet meer dan 4000. Inmiddels zijn alle demonstranten verwijderd van het plein, melden lokale media. Waren de protesten zo groot als de actievoerders zeggen? En wat zijn de gevolgen van deze protesten? Daarover hebben we het vanavond in de uitzending met onder meer correspondent David-Jan Godfroid.

Waarom wint links niet op de eigen thema's?
Gezondheidszorg, miljardeninvesteringen in de samenleving en meer bemoeienis van de overheid. Het gaat in de politiek - zeker dit jaar - bij uitstek over onderwerpen die passen bij 'links'. Maar daarvan profiteert nu vooral de VVD, en niet de drie linkse oppositiepartijen SP, GroenLinks en de PvdA. Met de verkiezingen voor de deur worden dit weekend verschillende partijcongressen gehouden. Nieuwsuur spreekt met drie mensen die de linkse partijen goed kennen over de politieke keuzes van de afgelopen tijd en welke strategie ze de komende maanden moeten volgen.

Nieuwsuur: o.a. avondklok gaat in op tv

.