Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. avondklok vanaf zaterdag terug

Vr 22 januari 2021 | 00:05 Nieuwsuur: o.a. avondklok vanaf zaterdag

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. avondklok vanaf zaterdag gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. avondklok vanaf zaterdag gemist.

Nieuwsuur: o.a. avondklok vanaf zaterdag

Datum
Vr 22 januari 2021
Tijd
00:05 tot 00:45
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Jeroen Wollaars
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/25738443

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Avondklok vanaf zaterdag
De avondklok komt er, maar gaat niet vanaf 20.30 uur, maar vanaf 21.00 uur gelden. Een meerderheid in de Tweede Kamer stemde na een stevig debat in met invoering, maar dan moet de avondklok wel een half uur later ingaan dan het kabinet eerder van plan was. We spreken politie duider Arjan Noorlander.

7,6 miljard euro extra voor ondernemers
Het steunpakket voor banen en de economie wordt fors uitgebreid. Het kabinet heeft 7,6 miljard euro uitgetrokken voor verruiming van het steunpakket in het eerste en tweede kwartaal van 2021. Houden we met dit extra geld geen bedrijven overeind die straks niet meer levensvatbaar blijken? We vragen het aan onze econoom Mathijs Bouman.

Gegevens na test niet goed beveiligd
Persoonlijke en medische informatie van ten minste tienduizenden mensen die zich lieten testen op corona zijn niet goed beveiligd, blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur. Volgens experts is er sprake van een datalek en wordt de privacywetgeving hiermee overtreden. In de uitzending legt verslaggever Siebe Sietsma uit hoe we op dit verhaal stuitten en de gegevens konden inzien.

Nieuwsuur: o.a. avondklok vanaf zaterdag op tv

.