Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. Inauguratie Biden terug

Do 21 januari 2021 | 02:00 Nieuwsuur: o.a. Inauguratie Biden

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. Inauguratie Biden gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. Inauguratie Biden gemist.

Nieuwsuur: o.a. Inauguratie Biden

Datum
Do 21 januari 2021
Tijd
02:00 tot 02:45
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Jeroen Wollaars
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/25738352

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Inauguratie Joe Biden als president
Vandaag wordt Joe Biden geïnaugureerd als president van de Verenigde Staten. Daarmee komt de termijn van president Donald Trump tot een einde. In Washington houdt men de adem in. Door de coronapandemie is er al amper publiek welkom bij de plechtigheden, maar na de bestorming van het Capitool twee weken geleden is er ook angst voor ongeregeldheden. Meer dan 20.000 militairen moeten de rust bewaren in een volledig afgesloten stad. We spreken er vanavond over met Amerikanist Koen Petersen en correspondent Lucas Waagmeester. Verslaggever Eelco Bosch van Rosenthal is voor Nieuwsuur in de VS.

Strengere maatregelen, waarschijnlijk avondklok
Het kabinet is van plan om een avondklok in te voeren. Daar moet nog wel over gedebatteerd worden door de Tweede Kamer. Als die instemt met het plan, gaat de avondklok - die moet gelden van 20.30 uur tot 04.30 uur - over een paar dagen in. Het aantal mensen dat thuis ontvangen mag worden wordt omlaag gebracht van twee naar één. Vanmiddag is er naar verwachting een extra persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge. Politiek duider Arjan Noorlander praat ons bij over de laatste stand van zaken.

Nieuwsuur: o.a. Inauguratie Biden op tv

.