Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. kabinet bereidt avondklok voor terug

Di 19 januari 2021 | 21:30 Nieuwsuur: o.a. kabinet bereidt avondklok voor

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. kabinet bereidt avondklok voor gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. kabinet bereidt avondklok voor gemist.

Nieuwsuur: o.a. kabinet bereidt avondklok voor

Datum
Di 19 januari 2021
Tijd
21:30 tot 22:10
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Jeroen Wollaars
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/25721220

Onderwerpen van deze uitzending

Kabinet bereidt avondklok voor
Het kabinet bereidt een avondklok voor die zou gaan gelden tot 9 februari. De maatregel is volgens het kabinet nodig vanwege de Britse variant van het coronavirus, die besmettelijker is. Over het tijdstip van ingaan en beëindiging van de avondklok wordt nog gesproken. Vanavond overlegt het kabinet in het Veiligheidsberaad er met burgemeesters over. Morgenmiddag houdt het kabinet een persconferentie waarin meer details bekend worden. Wat weten we over de effectiviteit van een avondklok? Zijn burgemeesters en de Kamer te overtuigen van de noodzaak ervan? We spreken met een viroloog van het RIVM en met politiek verslaggever Arjan Noorlander. Te gast is epidemioloog Olaf Dekkers.

Debat over toeslagenaffaire
De Tweede Kamer debatteert vandaag over de toeslagenaffaire, die vorige week leidde tot de val van het kabinet. Naast het vooral symbolische aftreden, deed het kabinet een aantal beloftes: er moet een ander toeslagensysteem komen en de overheid moet niet meer discrimineren en transparanter en dienstbaarder zijn. Stelt dit alles de Kamer tevreden, of leggen parlementariërs premier Mark Rutte en andere bewindvoerders alsnog het vuur na aan de schenen? Arjan Noorlander volgt het debat en praat ons bij.

Washington zet zich schrap voor inauguratie
In een zwaar beveiligd Washington D.C. wordt Joe Biden morgen geïnaugureerd als de 46e president van de Verenigde Staten. Na de bestorming van het Congres zijn de zorgen over nieuwe rellen groot. Met drie inwoners van de stad spreken we over de onrust van de laatste tijd. Met correspondent Lucas Waagmeester blikken we vooruit op morgen.

Nieuwsuur: o.a. kabinet bereidt avondklok voor op tv

.