Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. Komt er een avondklok? terug

Ma 18 januari 2021 | 01:40 Nieuwsuur: o.a. Komt er een avondklok?

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. Komt er een avondklok? gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. Komt er een avondklok? gemist.

Nieuwsuur: o.a. Komt er een avondklok?

Datum
Ma 18 januari 2021
Tijd
01:40 tot 02:10
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Mariëlle Tweebeeke
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/25720128

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Komt er een avondklok?
Het demissionair kabinet is bijeen voor Catshuisoverleg. Er liggen in ieder geval drie onderwerpen op tafel. Het openen van basisscholen en de kinderopvang. Gisteren adviseerde het OMT al dat die langer dicht moeten blijven. Daarnaast ligt er een nieuw steunpakket voor ondernemers op tafel en buigt het kabinet zich over de avondklok. Die catshuisozou betekenen dat mensen van 20.00 tot 04.00 uur niet op straat mogen komen. Te gast is Lucas Bolsius, burgemeester van Amersfoort.

VS zetten zich schrap voor gewapende mars
Met nog drie dagen te gaan tot de inauguratie van Joe Biden is Washington D.C. in een vesting veranderd. Er heerst een grimmige sfeer in de stad. Op bijna elke hoek van de straat staan agenten en militairen. Het gebied rond het Witte Huis, het Capitool en de National Mall is afgesloten met hoge hekken, prikkeldraad en gepantserde voertuigen. Trump-fans hebben gewapende protestmarsen aangekondigd in de hoofdsteden van alle vijftig staten.

Zware tijden voor de NS
Voor de pandemie namen elke dag 1,3 miljoen mensen de trein. Nu is het stil in de treinen. De NS staat voor een toekomst vol onzekerheden. Door de dramatische afname van het aantal treinreizigers moeten de spoorwegen flink reorganiseren. Wat betekenen al die veranderingen voor de werkvloer? Te gast is de nieuwe president-directeur van de NS, Marjan Rintel.

Nieuwsuur: o.a. Komt er een avondklok? op tv

.