Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. nieuwe, transparante, dienstbare overheid? terug

Zo 17 januari 2021 | 01:35 Nieuwsuur: o.a. nieuwe, transparante, dienstbare overheid?

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. nieuwe, transparante, dienstbare overheid? gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. nieuwe, transparante, dienstbare overheid? gemist.

Nieuwsuur: o.a. nieuwe, transparante, dienstbare overheid?

Datum
Zo 17 januari 2021
Tijd
01:35 tot 02:10
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Eelco Bosch van Rosenthal
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/25710522

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Een nieuwe, transparante, dienstbare overheid
Nadat het aftreden van het kabinet werd aangekondigd, ontving de Tweede Kamer een brief van 26 pagina's. Daarin staat wat er volgens het kabinet moet gebeuren om schandalen als de toeslagenaffaire in de toekomst te voorkomen. Volgens demissionair premier Mark Rutte is het in ieder geval nodig dat "signalen dat het misgaat veel sneller naar boven komen". Hoe kan het kabinet woorden omzetten in daden en snel tot een systeemverandering bij de overheid komen? We spreken erover met oud-ombudsman Alex Brenninkmeijer. Te gast is hoogleraar bestuurskunde Paul 't Hart: "De politiek is hypocriet, plengt krokodillentranen."

Wel of geen goedkeuring nieuw Alzheimermedicijn?
Wetenschappers breken zich al jaren het hoofd over een medicijn voor de ziekte van Alzheimer, een vorm van dementie. Met 35 miljoen patiënten wereldwijd kan de fabrikant die als eerste een werkend middel ontwikkelt, gegarandeerd rekenen op een kassucces. Eén medicijn, Aducanumab, nadert nu de finish.

Nieuwsuur: o.a. nieuwe, transparante, dienstbare overheid? op tv

.