Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. Gaat Nederland in een 'Duitse' lockdown? terug

Ma 14 december 2020 | 02:15 Nieuwsuur: o.a. Gaat Nederland in een 'Duitse' lockdown?

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. Gaat Nederland in een 'Duitse' lockdown? gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. Gaat Nederland in een 'Duitse' lockdown? gemist.

Nieuwsuur: o.a. Gaat Nederland in een 'Duitse' lockdown?

Datum
Ma 14 december 2020
Tijd
02:15 tot 02:46
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Mariëlle Tweebeeke
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/25533178

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Gaat Nederland in een 'Duitse' lockdown?
De kans lijkt groot dat het kabinet morgen of overmorgen vergaande extra maatregelen aankondigt in strijd tegen het gestaag stijgende aantal nieuwe besmettingen. Er is morgen extra crisisberaad én een extra ministerraad, melden Haagse bronnen na afloop van het extra ingelaste Catshuisoverleg van vandaag. Mogelijk gaat Nederland qua maatregelen Duitsland achterna. Daar maakte bondskanselier Angela Merkel bekend dat het land in een strenge lockdown gaat. Alle niet-essentiële winkels moeten dicht en ook scholen moeten zoveel mogelijk sluiten. We bespreken de laatste ontwikkelingen met correspondent Wouter Zwart in het zwaar getroffen Bautzen in deelstaat Saksen en met politiek verslaggever Nynke de Zoeten.

Brexit-onderhandelingen nog niet ten einde
De Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk gaan tóch verder praten om voor het einde van het jaar tot een handelsakkoord te komen. Dat maakten premier Boris Johnson en Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, bekend. Eerder leek het erop dat vandaag no-deal-dag zou worden, maar er is dus toch voldoende basis om verder te onderhandelen. De partijen hebben nog iets meer dan twee weken om tot resultaten te komen. Wat moet er gebeuren om de gesprekken te laten slagen? EU- en brexit-specialist Rem Korteweg is te gast.

Nieuwsuur: o.a. Gaat Nederland in een 'Duitse' lockdown? op tv

.