Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. kabinet overweegt nu al extra maatregelen terug

Zo 13 december 2020 | 11:30 Nieuwsuur: o.a. kabinet overweegt nu al extra maatregelen

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. kabinet overweegt nu al extra maatregelen gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. kabinet overweegt nu al extra maatregelen gemist.

Nieuwsuur: o.a. kabinet overweegt nu al extra maatregelen

Datum
Zo 13 december 2020
Tijd
11:30 tot 12:00
Zender
BVN
Genre
Informatief
Acteurs
Mariëlle Tweebeeke
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/25528933

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Kabinet overweegt nu al extra maatregelen
Deze week waarschuwde premier Mark Rutte voor extra maatregelen als de besmettingscijfers de komende weken niet zouden verbeteren. Maar waarschijnlijk worden dinsdag al aanscherpingen bekendgemaakt. Er is morgen een extra kabinetsoverleg vanwege het stijgend aantal coronagevallen. Het RIVM meldde vandaag 9182 nieuwe bevestigde besmettingen, bijna 2700 meer dan een week eerder. Vermoedelijk overleggen het kabinet en deskundigen morgen over het opnieuw sluiten van zogenoemde doorstroomlocaties, zoals musea en dierentuinen. Ook zouden maatregelen die de detailhandel treffen op tafel liggen. We kijken vooruit naar de komende dagen met politiek verslaggever Nynke de Zoeten.

Waarom het CDA de hoop vestigt op Hoekstra
Ook bespreken we met Nynke de ontwikkelingen bij het CDA. Donderdag gaf Hugo de Jonge vrij plotseling het lijsttrekkerschap op om zich volledig op zijn ministerschap te kunnen richten. Vrijdagavond was zijn opvolger alweer bekend: Wopke Hoekstra. Waarom gelooft het CDA dat Hoekstra de partij nu, met minder dan honderd dagen voor de Tweede Kamerverkiezingen, als beste kan aanvoeren?

Burgemeester wil sociale dienstplicht voor jongeren
Burgemeester Han van Midden van Roosendaal pleit na gesprekken met inwoners van probleemwijken in de stad voor een landelijke sociale dienstplicht voor alle jongeren van 18 jaar. In de stad braken twee weken geleden ernstige vuurwerkrellen uit. Sommige wijken waarin dat gebeurde bieden te weinig perspectief voor jongeren die er wonen, vinden lokale politici en buurtbewoners. Nieuwsuur bezoekt twee van die wijken en spreekt met de burgemeester.

Hoe slaan ondernemers zich door de tweede golf?
De kerstperiode is voor veel bedrijven normaal gesproken een toptijd. En ook dit jaar is het regelmatig (te) druk in binnensteden. Maar door de coronamaatregelen zijn het voor veel bedrijven, zeker voor horecazaken, toch erg lastige maanden. We gaan daarom weer langs bij ondernemers in het centrum van Zwolle.

Nieuwsuur: o.a. kabinet overweegt nu al extra maatregelen op tv

.