Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. wie gaan ons vaccineren? terug

Do 10 december 2020 | 21:30 Nieuwsuur: o.a. wie gaan ons vaccineren?

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. wie gaan ons vaccineren? gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. wie gaan ons vaccineren? gemist.

Nieuwsuur: o.a. wie gaan ons vaccineren?

Datum
Do 10 december 2020
Tijd
21:30 tot 22:20
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Jeroen Wollaars
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/25512876

Onderwerpen van deze uitzending

Wie gaan ons vaccineren en zijn zij er klaar voor?
Waarschijnlijk kunnen Nederlanders vanaf januari een vaccin krijgen. Zorgmedewerkers en bewoners van instellingen zijn als eerste aan de beurt. Huis- en bedrijfsartsen, artsen in instellingen en GGD-medewerkers gaan de vaccins toedienen. Zijn zij er klaar voor? Te gast is Hans Buijing, bestuurder van branchevereniging Zorgthuisnl.

Artsen zien tijdens pandemie meer eetweigeraars
Instellingen die kinderen en jongeren met een eetstoornis behandelen, slaan alarm: ze zien dit jaar een sterke stijging van anorexiapatiënten die helemaal stoppen met eten en drinken. Artsen die we spreken vermoeden een verband met corona.

Moet Facebook worden opgeknipt?
De Amerikaanse toezichthouder FTC en meer dan 40 Amerikaanse staten beschuldigen Facebook van een illegaal monopolie op de markt van sociale media. Het bedrijf zou Instagram en WhatsApp moeten afstoten, vinden zij. Al langer zeggen beide kanten in de Amerikaanse politiek dat Facebook en enkele andere techgiganten te veel macht hebben. Is dit het moment om de bedrijven op te knippen? Te gast is Marietje Schaake. Zij onderzoekt de macht van technologiebedrijven.

'Volledige wetteloosheid' in Roosendaal
Twee weken geleden was het avond na avond onrustig in Roosendaal. Jongeren stichtten brandjes, staken vuurwerk af en gooiden molotovcocktails naar brandweerlieden. Er werden meerdere relschoppers aangehouden. We bezoeken twee van de vijf wijken waar een noodverordening werd ingesteld en spreken onder anderen met burgemeester Han van Midden. Hij is geschrokken van de "volledige wetteloosheid" die hij er aantrof.

Nieuwsuur: o.a. wie gaan ons vaccineren? op tv

.