Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. 3,7 miljard euro extra steun en coronadebat terug

Do 10 december 2020 | 01:45 Nieuwsuur: o.a. 3,7 miljard euro extra steun en coronadebat

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. 3,7 miljard euro extra steun en coronadebat gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. 3,7 miljard euro extra steun en coronadebat gemist.

Nieuwsuur: o.a. 3,7 miljard euro extra steun en coronadebat

Datum
Do 10 december 2020
Tijd
01:45 tot 02:30
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Mariëlle Tweebeeke
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/25512796

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

3,7 miljard euro extra steun en coronadebat
Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, Conny Helder van zorgaanbieder TanteLouise en ActiZ, Jaap van Dissel en Jaap van Delden van het RIVM praten vandaag de Tweede Kamer bij. Ook wordt er gesproken over de nieuwe economische steunmaatregelen voor sectoren die door de coronacrisis het zwaarst worden getroffen. Daar trekt het kabinet 3,7 miljard euro extra voor uit. Dat moet zoveel mogelijk voorkomen dat Nederlanders hun baan of bedrijf verliezen.

Wanneer keurt het EMA de vaccins goed?
Alle ogen zijn dezer dagen gericht op het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA). Dat moet onder een verhoogde tijdsdruk oordelen over de kwaliteit en veiligheid van coronavaccins. Dit alles onder leiding van een nieuwe directeur. Vanavond een uitgebreid interview met EMA-directeur Emer Cooke.

De Orbánisatie van Slovenië én de brexit
Het gaat hard tegen hard in het gevecht om het Europese geld. Bij de Europese top morgen moeten de regeringsleiders de begrotingsdiscussie zien op te lossen. Maar Polen, Hongarije en ook Slovenië hebben een veto uitgesproken, omdat ze niet willen dat Brussel zich bemoeit met hun rechtsstaat. Nog meer EU: de Britse premier Boris Johnson komt vanavond naar Brussel voor overleg over de vastgelopen onderhandelingen over een handelsverdrag tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk. Onze correspondenten doen verslag van het laatste brexitnieuws. En Europa-correspondent Saskia Dekkers is in Slovenië en maakt een portret van een land dat zich steeds meer aansluit bij het Hongarije van premier Viktor Orbán.

Nieuwsuur: o.a. 3,7 miljard euro extra steun en coronadebat op tv

.