Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. vooruitblik coronapersconferentie morgen terug

Ma 7 december 2020 | 21:30 Nieuwsuur: o.a. vooruitblik coronapersconferentie morgen

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. vooruitblik coronapersconferentie morgen gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. vooruitblik coronapersconferentie morgen gemist.

Nieuwsuur: o.a. vooruitblik coronapersconferentie morgen

Datum
Ma 7 december 2020
Tijd
21:30 tot 22:20
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Jeroen Wollaars
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/25495153

Onderwerpen van deze uitzending

Vooruitblik op de 'coronapersconferentie' van morgen
Morgenavond geeft het kabinet weer een persconferentie. Blijven alle maatregelen overeind? En wat kan er straks met Kerst? Vrijdag temperde premier Mark Rutte al de verwachtingen voor grote versoepelingen. De cijfers geven de beleidsmakers in Den Haag weinig ruimte om te manoeuvreren. We blikken vanavond alvast vooruit op de persconferentie met epidemioloog Frits Rosendaal, hij is te gast.

'Onrecht moet zwaarder wegen bij teruggeven nazi-roofkunst'
Het is "principieel onjuist" om de belangen van musea of andere bezitters te betrekken bij de afweging of door nazi's geroofde kunst wordt teruggegeven aan de erfgenamen van de oorspronkelijke Joodse eigenaren. Herstel van onrecht weegt zwaarder, concludeert een evaluatiecommissie in een kritisch rapport dat vandaag wordt aangeboden aan minister Ingrid van Engelshoven. De evaluatiecommissie heeft op verzoek van de minister gekeken naar het beleid zoals dat sinds 2001 wordt uitgevoerd door de restitutiecommissie. Die bestaat uit juristen, een historicus en een kunsthistoricus. Zij bepalen of een kunstobject na een claim wordt teruggegeven aan de erfgenamen of niet. Commissievoorzitter Jacob Kohnstamm is vanavond te gast.

Nieuwsuur: o.a. vooruitblik coronapersconferentie morgen op tv

.