Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. hoe zitten we er deze Kerst bij? terug

Ma 7 december 2020 | 03:20 Nieuwsuur: o.a. hoe zitten we er deze Kerst bij?

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. hoe zitten we er deze Kerst bij? gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. hoe zitten we er deze Kerst bij? gemist.

Nieuwsuur: o.a. hoe zitten we er deze Kerst bij?

Datum
Ma 7 december 2020
Tijd
03:20 tot 03:50
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Mariëlle Tweebeeke
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/25495079

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Catshuisberaad: hoe zitten we er deze Kerst bij?
Het is aftellen naar komende dinsdag, 8 december. Dan maakt het kabinet bekend wat er de komende tijd overblijft van de coronamaatregelen en hoe we er deze Kerst bij zitten. Het kabinet vergaderde vandaag op het Cats over wat ze dinsdag kunnen vertellen, maar de cijfers geven de ministers weinig ruimte. Op de laatste corona-persconferentie, drie weken geleden, zeiden premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge nog dat half december de eerste voorzichtige versoepelingen zouden kunnen komen, als de besmettingscijfers blijven dalen. Maar de laatste tijd stijgen die juist weer. Wat mogen we straks en wat zeker niet? En wat zijn de afwegingen? Politiek verslaggever Arjan Noorlander praat ons vanavond bij in de studio.

Volkstuinen populair, maar ondergang dreigt
De wachtlijsten zijn ellenlang en de populariteit neemt alleen maar toe, maar ondertussen staan de volkstuinen steeds meer onder druk. Steden zien de tuinen als plekken waar meer te halen valt dan de doorgaans schamele huuropbrengsten. Zeker nu de stadsgrond steeds schaarser wordt. Woningbouw bedreigt het voortbestaan van de volkstuinen, bijvoorbeeld in Vlaardingen. En in Amsterdam, waar zo'n zesduizend volkstuintjes te vinden zijn, krijgen de tuinders met enorme prijsstijgingen te maken. De huren worden gemiddeld vijf keer zo hoog. Het is maar de vraag of alle tuinders dat bedrag kunnen of willen opbrengen

Nieuwsuur: o.a. hoe zitten we er deze Kerst bij? op tv

.