Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. vaccinaties vanaf 4 januari? terug

Vr 4 december 2020 | 00:10 Nieuwsuur: o.a. vaccinaties vanaf 4 januari?

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. vaccinaties vanaf 4 januari? gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. vaccinaties vanaf 4 januari? gemist.

Nieuwsuur: o.a. vaccinaties vanaf 4 januari?

Datum
Vr 4 december 2020
Tijd
00:10 tot 00:55
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Jeroen Wollaars
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/25475368

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Vaccinaties vanaf 4 januari?
Het RIVM zegt dat "alles erop gericht" is om te beginnen met de vaccinatie in de week van 4 januari. Jaap van Delden, programmadirecteur vaccinatie covid-19 bij het RIVM, zegt erbij dat het "echt wel ambitieus" is. Maar wat betekent dat voor de coronaregels? Te gast is LUMC-epidemioloog Olaf Dekkers, lid van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen.

Bedrijven testen liever zelf
Veel bedrijven hebben een eigen systeem van sneltesten opgezet omdat ze het testen liever in eigen hand houden dan door de GGD laten doen, ook nu de GGD zelf grote (snel)teststraten opzet. Waarom kiest het bedrijfsleven hiervoor, en zijn de sneltests wel geschikt?

Eerste zwarte marshall in Lucky Luke, grote stap of te laat?
In het nieuwste Lucky Luke-stripboek heeft voor het eerst een zwarte marshall de hoofdrol. Het verhaal speelt in de nasleep van de Amerikaanse Burgeroorlog in de Amerikaanse staat Louisiana, tegen een achtergrond van slavernij en racisme. Is het aankaarten van deze gevoelige thema's een grote stap, of komt het te laat? We spreken met de maker van de nieuwe strip en met anderen uit het vak.

Nieuwsuur: o.a. vaccinaties vanaf 4 januari? op tv

.