Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. no-deal-brexit en de Nederlandse markt terug

Di 1 december 2020 | 01:25 Nieuwsuur: o.a. no-deal-brexit en de Nederlandse markt

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. no-deal-brexit en de Nederlandse markt gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. no-deal-brexit en de Nederlandse markt gemist.

Nieuwsuur: o.a. no-deal-brexit en de Nederlandse markt

Datum
Di 1 december 2020
Tijd
01:25 tot 02:05
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Mariëlle Tweebeeke
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/25463782

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Een no-deal-brexit en de Nederlandse markt
Opnieuw een beslissende fase voor de brexit. Nog 30 dagen en dan verlaat het Verenigd Koninkrijk de Europese interne markt. En hoewel dat een immense verandering zal betekenen, is nog altijd onbekend hoe de toekomst eruit komt te zien, want afspraken zijn er nog niet. Wat zal een no-deal voor Nederland betekenen? We praten erover met econoom Mathijs Bouman en correspondent Tim de Wit.

Gemeenten zetten steeds vaker omstreden Rotterdamwet in
Vanaf morgen mogen er op 700 adressen in de Tilburgse wijk Groenewoud mensen met een uitkering of politiegegevens worden geweigerd. Dat is mogelijk door toepassing van de zogenaamde Rotterdamwet. Die moet de leefbaarheid in kwetsbare wijken verbeteren, maar een gunstig effect van de wet is nooit aangetoond. Toch maken steeds meer gemeenten gebruik van de omstreden wet.

Australië weert buitenlanders vanwege corona
Als één van de eerste landen ter wereld sloot Australië de internationale grenzen. Dat moest corona buiten de deur houden. Voor backpackers, migranten en tijdelijke bewoners is er ook geen financiële hulp in moeilijke tijden, terwijl het land ze economisch gezien eigenlijk niet kan missen.

Nieuwsuur: o.a. no-deal-brexit en de Nederlandse markt op tv

.