Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. vaccins beschikbaar in VK en VS? terug

Za 28 november 2020 | 21:30 Nieuwsuur: o.a. vaccins beschikbaar in VK en VS?

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. vaccins beschikbaar in VK en VS? gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. vaccins beschikbaar in VK en VS? gemist.

Nieuwsuur: o.a. vaccins beschikbaar in VK en VS?

Datum
Za 28 november 2020
Tijd
21:30 tot 22:10
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Jeroen Wollaars
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/25447850

Onderwerpen van deze uitzending

Vaccins beschikbaar in VK en VS?
De Amerikanen en Britten maken zich op om op korte termijn met vaccineren te beginnen. Ziekenhuizen in Groot-Brittannië verwachten rond 7 december het vaccin van Pfizer/BioNTech binnen te krijgen, dat in eerste instantie bestemd zou zijn voor zorgmedwerkers, zo meldt de Guardian. Ook in de Verenigde Staten zijn voorbereidingen in volle gang. Wanneer kan Nederland de vaccins verwachten?

Gebrek aan diversiteit op kandidatenlijsten
Witte mannen van middelbare leeftijd hebben nog steeds de grootste kans om straks bij de verkiezingen en plaats in de Tweede Kamer te bemachtigen. Hoewel de meeste partijen met de mond belijden dat ze diversiteit belangrijk vinden, komt daar in de praktijk weinig van terecht. Ook na de Black Lives Matter-demonstraties van afgelopen zomer, staan er maar weinig verkiesbare zwarte kandidaten op de kieslijsten. En dat leidt binnen partijen ook tot toenemende onrust.

Onbegrip na schuldbelijdenis Protestantse Kerk
Het leek zo'n goed idee: 75 jaar na de bevrijding bood de Protestantse Kerk onlangs excuses dat het voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft bijgedragen aan een klimaat van antisemitisme in Nederland. Die schuldbelijdenis viel in goede aarde bij de Joodse gemeenschap. Maar in eigen, protestantse kring stak een storm van protest op. Leden van het voormalig verzet zijn woedend. De kerk was helemaal niet fout, maar juist goed, zeggen zij. We spreken met twee nabestaanden van verzetsstrijders, een historicus die het niet eens is met de schuldbelijdenis, met de kerk en met het Centraal Joods Overleg.

Nieuwsuur: o.a. vaccins beschikbaar in VK en VS? op tv

.