Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. sneltesten voor de hele bevolking? terug

Za 28 november 2020 | 02:15 Nieuwsuur: o.a. sneltesten voor de hele bevolking?

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. sneltesten voor de hele bevolking? gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. sneltesten voor de hele bevolking? gemist.

Nieuwsuur: o.a. sneltesten voor de hele bevolking?

Datum
Za 28 november 2020
Tijd
02:15 tot 03:05
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Jeroen Wollaars
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/25447791

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Sneltesten voor de gehele bevolking?
GroenLinks wil corona eronder krijgen met sneltesten voor de hele bevolking. Dat maakt de partij vandaag duidelijk in een initiatiefnota. Partijleider Jesse Klaver hoopt dat zijn voorstel nog voor de jaarwisseling door de Tweede Kamer wordt besproken. Gezondheidseconoom Jochen Mierau is te gast in de studio. Hij vertelt of het voorstel van GroenLinks haalbaar is, en wat er volgens hem moet gebeuren om het aantal besmettingen omlaag te krijgen.

Haas en konijn op de Rode Lijst
Het gaat niet goed met de haas en het konijn in Nederland. De dieren zijn begin deze maand opgenomen in de Rode Lijst van bedreigde zoogdieren, die vandaag aan minister Carola Schouten is aangeboden. Op dit moment mag er nog gejaagd worden op wilde hazen en konijnen, maar een meerderheid in de Tweede Kamer wil daar een eind aan maken.

OM gaat eigenaren Chickfriend vervolgen
Het lijkt alweer lang geleden, maar in de zomer van 2017 stond Nederland op z'n kop vanwege een crisis met de voedselveiligheid. Boosdoener was het verboden middel fipronil. Twee jonge ondernemers van het bedrijf Chickfriend hadden het middel gebruikt bij de bestrijding van luis bij kippen. Gevolg: met fipronil besmette eieren. De NVWA trok aan de bel en ontraadde de consumptie van mogelijk besmette eieren. De verkoop kwam vervolgens stil te liggen en pluimveehouders moesten noodgedwongen miljoenen kippen en eieren vernietigen. Nu, ruim drie jaar later, gaat het Openbaar Ministerie de twee eigenaren van Chickfriend vervolgen. We spreken met twee getroffen pluimveehouders en met de advocaat van een van de twee eigenaren over de fipronil-affaire.

Nieuwsuur: o.a. sneltesten voor de hele bevolking? op tv

.