Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. gesprek met Jaap van Dissel terug

Vr 27 november 2020 | 10:15 Nieuwsuur: o.a. gesprek met Jaap van Dissel

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. gesprek met Jaap van Dissel gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. gesprek met Jaap van Dissel gemist.

Nieuwsuur: o.a. gesprek met Jaap van Dissel

Datum
Vr 27 november 2020
Tijd
10:15 tot 11:00
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Mariëlle Tweebeeke
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/25447631

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Een gesprek met RIVM-topman Jaap van Dissel
Er is geen instantie die tijdens de coronacrisis zo in de schijnwerpers is komen te staan: het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Maar het RIVM is ook stevig onder vuur komen te liggen. Vanavond een uitgebreid interview met RIVM-topman Jaap van Dissel.

Laatste dag openbare verhoren toeslagenaffaire
Het is vandaag de laatste dag van de openbare verhoren door de parlementaire onderzoekscommissie Kinderopvang. De afgelopen twee weken zijn hoge ambtenaren en politici verhoord. Vandaag verschijnen minister van Financiën Wopke Hoekstra en premier Mark Rutte. Het onderzoek moet aan het licht brengen hoe het kan dat duizenden ouders door de overheid in de problemen zijn gekomen. Politiek duider Arjan Noorlander volgt de verhoren.

Verdriet na dood voetballegende Maradona
Het overlijden van Diego Maradona heeft veel losgemaakt in de wereld. Overal rouwen fans om het verlies van het Argentijnse volksidool. Duizenden Argentijnen zijn samengekomen bij het presidentieel paleis Casa Rosada in Buenos Aires, om Maradona de laatste eer te bewijzen. En ook Napels huilt. Mensen steken vuurwerk af en zingen vanaf hun balkons. Maradona maakte in 1987 de club Napoli voor het eerst in de geschiedenis landskampioen. Vanavond een verslag uit Buenos Aires en Napels.

Nieuwsuur: o.a. gesprek met Jaap van Dissel op tv

.