Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. Baudet wil door, bestuur wil hem kwijt terug

Do 26 november 2020 | 00:35 Nieuwsuur: o.a. Baudet wil door, bestuur wil hem kwijt

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. Baudet wil door, bestuur wil hem kwijt gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. Baudet wil door, bestuur wil hem kwijt gemist.

Nieuwsuur: o.a. Baudet wil door, bestuur wil hem kwijt

Datum
Do 26 november 2020
Tijd
00:35 tot 01:25
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Mariëlle Tweebeeke
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/25430823

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Baudet wil door, bestuur wil hem kwijt
De storm bij Forum voor Democratie lijkt voorlopig niet te gaan liggen. Thierry Baudet, die maandag opstapte als leider van de partij, wil leiderschapsverkiezingen en stelt zichzelf daarbij kandidaat. Een meerderheid van het partijbestuur wil hem juist per direct uit het bestuur hebben. Maar Baudet is niet van plan op te stappen. Hij zegt dat zijn critici in de partij proberen "een ordinaire coup" te plegen. Hoe nu verder? Politiek verslaggever Arjan Noorlander praat ons bij,

'Agrarische piekbelasters veroorzaken groot deel stikstofproblemen'
Een zeer groot deel van de stikstofneerslag in natuurgebieden wordt veroorzaakt door een handvol agrarische bedrijven in en rond beschermde natuurgebieden, zegt onderzoeksplatform Investico. Het gaat volgens het platform om enkele tientallen veehouderijen die "verantwoordelijk zijn voor honderden keren meer stikstofneerslag" dan woning- en wegenbouwprojecten in dezelfde regio. Dat komt doordat deze bedrijven veel ammoniak uitstoten én binnen enkele honderden meters van beschermde natuurgebieden liggen. "In die kritieke zone bevinden zich honderden veebedrijven, waarvan er 25 uit het onderzoek behoren tot de 10 procent grootste uitstoters van ammoniak in Nederland", schrijft Investico. Boerenorganisatie LTO Nederland stelt dat het Investico-onderzoek complexiteit mist. Vicevoorzitter Dirk Bruins van LTO is vanavond te gast. Ook spreken we met Jan Willem Erisman, hoogleraar Integrale Stikstofstudies, over het onderzoek van Investico.

Besmettingsrecord in VS
De corona-situatie in de Verenigde Staten blijft verslechteren. Voor het eerst in de pandemie zijn er in elk van twee opeenvolgende weken een miljoen besmettingen bijgekomen in het land. Het zijn steeds vaker plattelandsgebieden waar het virus toeslaat. Veel inwoners van afgelegen, dunbevolkte gebieden dachten dat ze daar veiliger zouden zijn dan in de grote steden, maar een gemeenschap in de staat Georgia bewees al tijdens de eerste golf het tegendeel. Vanavond een reportage vanuit Albany, Georgia.

Nieuwsuur: o.a. Baudet wil door, bestuur wil hem kwijt op tv

.