Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. crisis op Downing Street 10 terug

Do 12 november 2020 | 21:30 Nieuwsuur: o.a. crisis op Downing Street 10

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. crisis op Downing Street 10 gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. crisis op Downing Street 10 gemist.

Nieuwsuur: o.a. crisis op Downing Street 10

Datum
Do 12 november 2020
Tijd
21:30 tot 22:20
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Mariëlle Tweebeeke
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/25361608

Onderwerpen van deze uitzending

Crisis op Downing Street 10
Grote problemen voor de Britse premier Boris Johnson: er is ruzie over de benoeming van een nieuwe stafchef. En dat tegen de achtergrond van de coronacrisis met meer dan 50.000 coronadoden en een gesprek met Joe Biden deze week, die zijn zorgen heeft geuit over de gevolgen van de brexit voor de vrede in Noord-Ierland. Wat is er allemaal aan de hand? En waar staan we als het gaat om de brexit? De onderhandelingen hebben deze week weinig opgeleverd, dus volgende week gaat het erom spannen. Correspondent Tim de Wit praat ons bij. Te gast is Rem Korteweg, brexit-expert van Instituut Clingendael.

Dierenartsen komen met alternatief voor afschieten herten
Het afschieten van grote grazers in natuurgebieden leidt regelmatig tot grote onrust in het land: in de Oostvaardersplassen, waar dit jaar weer tweeduizend edelherten worden geschoten, of in de Amsterdamse waterleidingduinen, waar ook duizenden dieren moeten worden gedood om de wildstand op het gewenste peil te krijgen. Een collectief wildlife-dierenartsen heeft nu een alternatief voor de jacht ontwikkeld. Een wereldprimeur.

Nieuwsuur: o.a. crisis op Downing Street 10 op tv

.