Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. Trumps strijd om de macht terug

Do 12 november 2020 | 10:15 Nieuwsuur: o.a. Trumps strijd om de macht

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. Trumps strijd om de macht gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. Trumps strijd om de macht gemist.

Nieuwsuur: o.a. Trumps strijd om de macht

Datum
Do 12 november 2020
Tijd
10:15 tot 11:00
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Jeroen Wollaars
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/25361566

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Trumps strijd om de macht: ontslagen en rechtszaken
Donald Trump heeft zich nog steeds niet neergelegd bij de overwinning van Joe Biden. Toch wijst alles erop dat op 20 januari 2021 om 12.00 uur zijn presidentschap echt voorbij is. Tot die tijd houdt Trump al zijn bevoegdheden als president. De afgelopen dagen maakt hij daar ook al gebruik van door bijvoorbeeld de minister van Defensie te ontslaan. En daar zou Trump het niet bij willen laten. Ook de namen van de FBI-directeur en de bekende Amerikaanse corona-adviseur Anthony Fauci zingen rond. Ondertussen spelen nog steeds de rechtszaken rond verkiezingsfraude. Vanavond maken we de balans op van de afgelopen dagen met Amerikanist Koen Petersen.

Door coronacrisis hebben aannemers het nog drukker
Corona stort de Nederlandse economie in een crisis. Maar niet in alle sectoren is het kommer en kwel. Veel aannemers en klusbedrijven hebben het drukker dan ooit. Ze zijn nu hard op zoek naar nieuwe mensen, en die zouden zomaar eens uit de sectoren kunnen komen waar de grootste klappen vallen. De bouwers komen met een omscholingsplan, wat ze binnenkort aanbieden aan de minister van Sociale Zaken.

Wat betekenen Bidens plannen voor het klimaat?
"Klimaatverandering is een existentiële bedreiging en het grootste probleem waarmee de mensheid wordt geconfronteerd." Dat zei Joe Biden vlak voor hij werd verkozen tot president van de VS. Hij noemt het tegengaan van klimaatverandering een 'topprioriteit'. Zo wil hij de VS op de eerste dag van zijn presidentschap weer laten toetreden tot het klimaatakkoord van Parijs. Wat weten we verder van Bidens klimaatambities? En wat betekenen ze? Wordt hij de groenste president ooit?

Hoe duurzaam is het economisch herstel in China?
In China dook corona eind vorig jaar voor het eerst op, maar het is ook een van de eerste landen die het lek nu goeddeels boven lijkt te hebben. Waar grote delen van de wereld bijna stoeien met een tweede golf van aan besmettingen, is covid-19 in China alweer bijna vergeten. Afgelopen kwartaal lag de economische groei volgens de autoriteiten alweer op 4,9 procent. Maar: hoe duurzaam is dat herstel? Nieuwsuur ging terug naar Wuhan, en zocht het uit.

Nieuwsuur: o.a. Trumps strijd om de macht op tv

.