Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. wat te verwachten van Biden als president? terug

Ma 9 november 2020 | 03:25 Nieuwsuur: o.a. wat te verwachten van Biden als president?

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. wat te verwachten van Biden als president? gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. wat te verwachten van Biden als president? gemist.

Nieuwsuur: o.a. wat te verwachten van Biden als president?

Datum
Ma 9 november 2020
Tijd
03:25 tot 03:55
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Mariëlle Tweebeeke
Twitter hashtag
#nieuwsuur
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/25344451

Herhaling. Onderwerpen van deze uitzending

Wat kunnen we verwachten van Biden als president?
Amerikaanse media riepen Joe Biden gisteren uit tot winnaar van de presidentsverkiezingen. Biden gaf vannacht zijn overwinningsspeech, waarin hij beloofde om de Verenigde Staten te verbinden in plaats van te verdelen. Hij slaat een andere toon aan, maar wordt het beleid ook echt anders? Wat betekent president Biden voor handel, klimaat en de relatie met Europa? Dat bespreken we met Amerikanist Koen Petersen en huiseconoom Mathijs Bouman. Ook een verslag van Eelco Bosch van Rosenthal die vannacht met feestvierende aanhangers keek naar de toespraak van Biden.

Maasstad Ziekenhuis blijft worstelen
Er zijn dit weekend meer patiënten uit het ziekenhuis ontslagen dan er nieuwe patiënten zijn opgenomen. Maar in het Rotterdamse Maasstad Ziekenhuis merken ze daar nog weinig van. De regio is onverminderd een brandhaard en het ziekenhuis blijft worstelen met een gebrek aan personeel. En dat terwijl ze mogelijk binnenkort toch weer de intensive care moeten opschalen. "We leiden tachtig verpleegkundigen van andere afdelingen op als buddy voor het IC-personeel. Dat gaat niet zonder het nog verder afschalen van de andere zorg. Zo overschrijden we steeds weer een grens", zegt Peter Langenbach, voorzitter van de Raad van Bestuur. Als het aan Langenbach ligt, krijgt hij steun van Defensie.

Nieuwsuur: o.a. wat te verwachten van Biden als president? op tv

.