Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. Biden aan kop in Georgia en Pennsylvania terug

Vr 6 november 2020 | 21:30 Nieuwsuur: o.a. Biden aan kop in Georgia en Pennsylvania

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. Biden aan kop in Georgia en Pennsylvania gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. Biden aan kop in Georgia en Pennsylvania gemist.

Nieuwsuur: o.a. Biden aan kop in Georgia en Pennsylvania

Datum
Vr 6 november 2020
Tijd
21:30 tot 22:20
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Jeroen Wollaars
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/25334749

Onderwerpen van deze uitzending

Joe Biden aan kop in Georgia en Pennsylvania
De Amerikaanse presidentsverkiezingen kennen nog geen winnaar. Ruim 48 uur na het sluiten van de laatste stembureaus wacht de VS met spanning op de uitslagen in de swing states. In de staten Georgia en Pennsylvania is de Democraat Joe Biden president Donald Trump voorbij is gestreefd in de voorlopige uitslagen. We spreken met correspondent Marieke de Vries in Washington en verslaggever Eelco Bosch van Rosenthal in Pennsylvania. Vanavond zijn te gast: historicus James Kennedy en oud-ambassadeur Henne Schuwer. Hij was tussen 2015 en 2019 de Nederlandse ambassadeur in Washington DC.

VVD wil actieve overheid, minder marktwerking
De VVD heeft vandaag het verkiezingsprogramma gepresenteerd. Partijleider Mark Rutte zegt dat de VVD kritisch naar zichzelf heeft gekeken en gedurfde nieuwe keuzes heeft gemaakt. De partij stelt in het programma de middenklasse en het midden- en kleinbedrijf centraal. En schrijft dat er een "sterke actieve" overheid nodig is. Daarmee maakt de VVD een stap in een andere richting. Mark Rutte lijkt het belangrijkste campagnewapen van de VVD. Hij maakt de partij aantrekkelijk voor linkse kiezers, vertellen mensen die vanwege Rutte op de VVD stemmen. Weet de VVD tegelijkertijd de rechtse kiezer te behouden? Vanavond een reportage, waarvoor we ook met Rutte spreken, en duiding van verslaggever Arjan Noorlander.

Nieuwsuur: o.a. Biden aan kop in Georgia en Pennsylvania op tv

.