Bekijk de uitzending van Nieuwsuur: o.a. Trump claimt overwinning terug

Wo 4 november 2020 | 21:30 Nieuwsuur: o.a. Trump claimt overwinning

Dit programma is inmiddels afgelopen. Heb je de uitzending van Nieuwsuur: o.a. Trump claimt overwinning gemist? Bekijk hier naar Nieuwsuur: o.a. Trump claimt overwinning gemist.

Nieuwsuur: o.a. Trump claimt overwinning

Datum
Wo 4 november 2020
Tijd
21:30 tot 22:20
Zender
NPO 2
Genre
Informatief
Acteurs
Mariëlle Tweebeeke
Officiële Twitter
@nieuwsuur
Deel-url
gids.tv/25317744

Onderwerpen van deze uitzending

Tellen nog in volle gang, maar Trump claimt overwinning
Hoewel president Donald Trump de overwinning eerder vanochtend heeft geclaimd, laten de voorlopige uitslagen een spannende nek-aan-nekrace zien tussen Trump en zijn Democratische uitdager Joe Biden. In de cruciale swing states waar de stemmen nog worden geteld, staat Trump op een lichte voorsprong. Dat is een voorlopig beeld, dat ook nog kan verschuiven als de (vele) poststemmen zijn geteld. Vanavond in de uitzending staan we uitgebreid stil bij de (uitslagen) van de verkiezingen. We spreken onder anderen met correspondent Marieke de Vries (in Washington) en onze verslaggever Eelco Bosch van Rosenthal (in Pennsylvania). Oud-ambassadeur Henne Schuwer is te gast in de studio. Hij was tussen 2015 en 2019 de Nederlandse ambassadeur in Washington DC.

Kamer debatteert over de extra maatregelen
De Tweede Kamer debatteert vandaag met het kabinet over de nieuwe coronamaatregelen. Met de huidige maatregelen duurt het tot 20 december tot het aantal IC-opnames weer onder de 10 per dag is gezakt, zei Jaap van Dissel van het RIVM vandaag. Dat is bovendien alleen zo als de maatregelen effectief blijken. In regio's waar veel coronabesmettingen zijn, overweegt het kabinet verder om een avondklok in te stellen, zodat mensen na een bepaald tijdstip niet meer de straat op mogen. In Den Haag is politiek duider Arjan Noorlander, hij volgt het debat en praat ons bij.

Nieuwsuur: o.a. Trump claimt overwinning op tv

.